03. 12. 2023 - 09:19
LEGENDARNI TRENER JE IZJAVOM PONIŠTIO BH REPREZENTATIVCE: ...
907
Shares
LEGENDARNI TRENER JE IZJAVOM PONIŠTIO BH REPREZENTATIVCE:  Imat će priliku u martu da ga razuvjere

LEGENDARNI TRENER JE IZJAVOM PONIŠTIO BH REPREZENTATIVCE: Imat će priliku u martu da ga razuvjere

03. 12. 2023 - 09:19
0
Shares

U subotu je održan žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj, a potencijalne rivale saznala je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će u martu igrati baraž.
Nedavno su okončane kvalfikacije za Euro u kojima je reprezentacija Bosne i Hercegovinne razočarala, ali na sreću, imat će još jednu šansu da se izbori za plasman na veliki turnir koji nas očekuje u ljeto 2024.

Baraž donosi prvo duel sa Ukrajinom u Zenici 21. marta, a četiri dana kasnije na programu je finale. Ukoliko dobijemo selekciju Ukrajine, igrali bismo finale protiv Izraela ili Islanda na stadionu Grbavica.

Pobjednik će zaigrati u grupi sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom. Iako se mi nadamo da ćemo popuniti grupu i da ćemo biti rival Rumuniji 17. juna od 16 sati u Minhenu u utakmici 1. kola, drugi nas ne vide na ovom turniru, pa ni legendarni rumunski trener Mircea Lucescu.
On, zapravo, već smatra Ukrajinu favoritom u grupi, iako svi Belgiju smatraju kao najboljom reprezentacijom u grupi E.
"Izjednačena grupa. Ne vidim trenutno favorita. Belgija? Ne znam jesu li bolji od npr. Ukrajine. Ukrajina mi se čini kao najjača", rekao je Lucescu i tako "poništio" bh. reprezentativce, koji mogu u martu da mu dokažu da griješi.

Lucescu nije prestajao da hvali Ukrajince.

"S obzirom da imaju četiri startera u Premier ligi, dva u La Ligi, plus ostali... Ekipa koja je jako narasla. Riječ je o ekipi koja iza sebe ima i jednu dramatičnu situaciju. Belgija je drugi favorit, Rumunija treća, ali sa šansama. Rumunija ima na svojoj strani odličan uspon od prošle godine i dobre odigrane utakmice. Oni su osnova formiranja skupine vrlo profesionalnih igrača. Nisu posebni, jer bi inače igrali u Ligi prvaka, ali mi imamo izvrsno stanje duha", izjavio je Lucescu.
Jučerašnji žrijeb najavio nam je neke fantastične utakmice, a u tzv. grupi smrti (grupa B) igraju Španija, Hrvatska, Italija i Albanija. U grupi A su Njemačka kao domaćin, Škotska, Mađarska i Švicarska.
Slovenija, Danska, Srbija i Engleska su u grupi C, a u grupi D Nizozemska, Austrija, Francuska i pobjednik play-offa Lige A. U posljednjoj F grupi su Portugal, Češka Turska i pobjednik play-offa Lige C.

Evropsko prvenstvo sa 24 reprezentacije s nestrpljivo čeka, no mi ćemo na proljeće pokušati da po prvi put zaigramo na takvom turniru. Do sada smo jedino nastupili na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti