03. 12. 2023 - 18:15
UŽASNE SCENE NA BALKANU: Utakmica prekinuta, navijači u suzama
907
Shares
UŽASNE SCENE NA BALKANU: Utakmica prekinuta, navijači u suzama

UŽASNE SCENE NA BALKANU: Utakmica prekinuta, navijači u suzama

03. 12. 2023 - 18:15
0
Shares

Totalni haos dolazi sa juga Evrope i scene kakve ne želimo gledati na stadionima, a ovaj put su pretjerali u Grčkoj na duelu Volosa i Olympiacosa. U petoj minuti sudijske nadoknade vremena utakmice je prekinuta jer je neko od navijača bacio suzavac na teren. Nakon toga navijači Olympiacosa su ubacivali predmete na teren, krenuli su i u obračun sa policijom navode grčki mediji.

 Igrači i treneri su brzo otrčali u svlačionicu, a sudija Papapetrou nije imao drugog izbora nego da tri minute ranije prekine utakmice jer je bilo osam minuta nadoknade.

I nakon prekida utakmice navijači koji su napuštali stadion pravili su scene, svađali se sa policijom koja ima pune ruke posla, a haos još traje.

Scene kakve zaista ne želimo gledati nigdje u Evropi, posebno ne na Balkanu, ali Grci očigledno nisu naučili neke lekcije iz prethodnih sličnih situacija. 

Fudbalska ljepotica na Balkanu na kraju u suzama

Inače utakmica je bila sjajna, pored četiri gola, Olympiacosu su poništena dva gola zbog VAR-a, gosti su dobilii crveni karton u 18 minut zaradio je Retsos.

I domaći su imali glavnih uloga večeras. Pored dva gola, promašil isu penal, a promašo je u 20. minuti Moraitis bivši napadač banjalučkog Borca koji je kasnije i postigao jedan od pogodaka.Bila je to sjajna fudbalska predstava, ali na kraju je fudbal zaboravljen i bačen u drugi plan.

Vidjet ćemo kakva će konačna odluka biti Fudbalskog saveza Grčke, ali ovo je još jedna mrlja na evropski fudbal, a Grci su ponovo u glavnim ulogama.

 

(sportsport.ba)

 

Učitaj još novosti