05. 12. 2023 - 19:17
PEP GUARDIOLA SAMOUVJEREN: Imam neki osjećaj...
907
Shares
PEP GUARDIOLA SAMOUVJEREN: Imam neki osjećaj...

PEP GUARDIOLA SAMOUVJEREN: Imam neki osjećaj...

05. 12. 2023 - 19:17
0
Shares

"Ako me pitate šta mislim danas, mislim da ćemo osvojiti Premier ligu", rekao je samouvjereno Pep Guardiola pred vanredno kolo Premier lige u srijedu, koje trostruki uzastopni šampioni dočekuju sa tri uzastopna remija, bodom zaostatka za Liverpoolom i tri za liderom Arsenalom.

“Ako budemo igrali na nivou na kom smo bili protiv Liverpoola ili Tottenhama, osvojit ćemo je ponovo. Znam da ljudi to ne očekuju poslije tri uzastopna remija, ali uradit ćemo to ponovo. Znamo da to neće biti lako, nijednom timu to nije uspjelo (da osvoji četiri titule u nizu, prim. aut)“, dodao je Španac pred gostovanje jednom od najprijatnijih iznenađenja u evropskom fudbalu ove sezone, Aston Villi.

“Vilijane“ sa klupe predvodi Guardiolin zemljak Unai Emery, čiji je tim ove sezone nezaustavljiv na “Vila parku“, na kojem je zabilježio svih šest pobjeda uz gol-razliku 23:5.

Mogu li branioci titule da zaustave ovaj impresivan niz, naročito ako se uzme u obzir da je nekada stamena odbrana primila osam golova u prethodna tri derbija sa Chelseajem (4:4), Liverpoolom (1:1) i Tottenhamom (3:3)?

“Ja bih rekao i da je prosječan broj šansi koje su stvorene pred našim golom, ne računajući Chelsea, bio manji nego prije toga“, uzvratio je Guardiola zanimljivim statističkim podatkom, koji bi mogao da znači i da se odbrana, a naročito golman Ederson nisu proslavili u prethodnom periodu.

“U ostale dvije utakmice šansi je bilo isto koliko i u sezonama u kojima smo ostvarili mnogo pobjeda i završavali titulama“, pokazao je Pep da je spreman došao pred medije ovog utorka.

City u Birminghamu moći da računa na oporavljenog Johna Stonesa, koji bi trebalo da zauzme poziciju defanzivnog veziste u odsustvu suspendovanog Rodrija, dok će odluka o nastupu Jeremyja Dokua biti donijeta u posljednjem trenutku. Pored Rodrija, suspendovan je i nekada ljubimac navijača Aston Ville i dijete kluba Jack Grealish, koji je 2021. prešao u Manchester City za 105 miliona eura.

Guardiola je biranim riječima govorio o kolegi Emeryju.

“Kada god bi napustio neki klub, ono što bi iza njega ostalo je vidno bolje nego što je bilo prije toga, u svim segmentima kluba. Bolja organizacija, bolji rezultati, bolji igrači, bolji principi u igru, bolji prekidi, bolja tranzicija… To je nestvarno“, rekao je Pep.

“Zbog te njihove serije, forme u kojoj se nalaze ove sezone, naročito kod kuće gde su dobili sve utakmice, bit će ovo jako težak ispit za nas. Znali smo to i ranije, znamo to i danas“, dodao je.

 

(n1info.ba)

Učitaj još novosti