05. 12. 2023 - 21:16
MILOŠEVIĆ ŽELI SVE NAJBOLJE ŠTO BIH IMA: Zaboravljeni...
907
Shares
MILOŠEVIĆ ŽELI SVE NAJBOLJE ŠTO BIH IMA: Zaboravljeni ofanzivac u njegovim mislima

MILOŠEVIĆ ŽELI SVE NAJBOLJE ŠTO BIH IMA: Zaboravljeni ofanzivac u njegovim mislima

05. 12. 2023 - 21:16
0
Shares

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu očekuju utakmice baraža za odlazak na EURO 2024. godine kojem je domaćin Njemačka. Izabranici Save Miloševića u polufinalu baraža domaćini su Ukrajini, sigurno najteži mogući protivnik za Zmajeve.

Selektor Milošević je već počeo sa pripremama za baraž, ali i donio je odluku da u martu računa na sve najbolje fudbalere koje Bosna i Hercegovina ima u ovom trenutku bez ikakvih kalkulacija.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Savo Milošević u dres reprezentacije želi vratiti Edina Višću, krilnog fudbalera Trabzonspora. Edin Višća je izjavio u maju 2021. godine da se oprašta od reprezentacije Bosne i Hercegovine, a možda ga selektor Milošević ubijedi da se vrati nakon skoro tri godine izbivanja.

Milošević će u narednim danima trebao"opipati puls" kod Višće i sigurno će obaviti razgovore sa fudbalerom Trabzonspora čije bi iskustvo, ali i znanje  bilo od koristi u baražu.

Ovaj 33-godišnjak je svoju karijeru počeo u banovićkoj Budućnosti, nakon čega je došao u Željezničar. Sa Grbavice se lansirao u Tursku u kojoj nastupa punih 10 godina.

Debi u reprezentaciji Bosne i Hercegovine imao je u decembru 2010. godine u prijateljskoj utamici sa Poljskom (2:2). Za našu reprezentaciju odigrao je 55 utakmica i postigao deset golova.

Sa ekipom Basaksehira je osvojio titulu prvaka Turske u sezoni 2019/2020, dok je sa Plavima bio prvak BiH 2010. godine.

Bosna i Hercegovina zna potencijalnu grupu na EURO-u

Naša selekcija je u subotu 2. decembra saznala grupu na EURO-u u kojoj će igrati ako prođe baraž. Bili bi u grupi E sa selekcijama Belgije, Slovačke i Rumunije i gledajući ostale grupe možemo reći da smo itekako dobro prošli.

Pored svega u Njemačkoj bi imali ogromnu podršku naših navijaća što sigurno može biti dodatni motiv da pokušamo preskočiti baraž.  Inače, prvi duel naše potencijalne grupe igrale bi Belgija i Slovačka 17. juna u Frankfrutu, a pored Minhena i Frankfurta utakmice naše grupe bi se igrale i u Dusseldorfu, Kolnu i Stuttgartu.

17. juni (Frankfurt) Belgija - Slovačka

17. juni (Minhen) Rumunija - Bosna i Hercegovina?

21. juni (Dusseldorf) Slovačka - Bosna i Hercegovina?

22. juni (Koln) Belgija - Rumunija 
26. juni (Frankfurtu) Slovačka - Rumunija

26. juni (Stuttgart) Bosna i Hercegovina? - Belgija

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti