06. 12. 2023 - 16:21
IZNENADIO JE MNOGE Nadal: Ne težim ničem drugom, samo želim...
907
Shares
IZNENADIO JE MNOGE Nadal: Ne težim ničem drugom, samo želim biti konkurentan

IZNENADIO JE MNOGE Nadal: Ne težim ničem drugom, samo želim biti konkurentan

06. 12. 2023 - 16:21
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal, koji se planira vratiti na terene u januaru za turnir u australskom Brisbaneu, izjavio je u da samo teži "biti konkurentan"

Prošlo je gotovo godinu dana nakon što je odigrao svoj posljednji meč, a Španac na povratku očito ne želi na sebe staviti previše pritiska.

“Znam da je ovo težak turnir, ali nadam se da ću biti spreman igrati, ne težim ničem drugom, samo biti konkurentan”, rekao je 37-godišnji Nadal u videu objavljenom na društvenim mrežama.

Bivši svjetski broj 1, koji je pao na 664. mjesto na ATP ljestvici, prošlog je petka najavio povratak natjecanju tijekom ATP 250 turnira u Brisbaneu od 31. decembra do 7. januara, nakon gotovo “prazne” sezone 2023. zbog ozljede kuka. Posljednji meč Španca, osvajača 22 Grand Slam turnira, bio je poraz u drugom kolu Australian Opena prošlog januara.

“Mislim da sam spreman za povratak, ne znam na kom nivou, ne znam šta očekivati, nemam pojma, ali nije me briga”, rekao je Nadal.

Nakon operacije kuka kojoj je bio podvrgnut, “horizont se promijenio, a put je bio težak”, kaže Rafa. “Bilo je puno sumnji, bilo je trenutaka kada se činilo nemogućim da će doći ovaj dan, ali zadržao sam motivaciju i nadu za povratak”.

Učitaj još novosti