07. 12. 2023 - 19:47
JEDAN JE OD NAJBOLJIH, ALI GOTOVO JE: Chelsea pronašao zamjenu...
907
Shares
JEDAN JE OD NAJBOLJIH, ALI GOTOVO JE: Chelsea pronašao zamjenu za Silvu, u London stiže

JEDAN JE OD NAJBOLJIH, ALI GOTOVO JE: Chelsea pronašao zamjenu za Silvu, u London stiže "DIV" koji igra sezonu karijere

07. 12. 2023 - 19:47
0
Shares

Prekaljeni brazilski nogometaš Thiago Silva ušao je u zadnjih šest mjeseci ugovora sa Chelseajem i sasvim je sigurno kako isti neće biti produžen u narednom periodu. Brazilac uskoro ulazi u petu deceniju života, pa i iako je trenutno jedan od najboljih na svojoj poziciji u klubu i Premier ligi, vrijeme je da se ‘Plavci’ okrenu budućnosti.

Inostrani i britanski mediji prenose kako je Mauricio Pochettino u dosluhu sa upravom odabrao Silvinog nasljednika koji trenutno gazi travnjake Bundeslige. Robusni Jonathan Tah igra sezonu karijere u dresu Bayer Leverkusena i upravo je on projektovan da od narednog ljeta preuzme komandu nad odbranom londosnkog velikana.

27-godišnjak je bez konkurencije prva defanzivna meta Chelseaja za 2024. godinu, a neki izvori idu toliko daleko da tvrde kako su već positgnuti načelni dogovori oko ličnih uslova.

Tah u ugovoru sa ‘Apotekarima’ ima otkupnu klauzulu koja važi do 2025. godine i Chelsea je zauzeo ‘pole position’ kada je u pitanju njeno aktiviranje i važan potpis.

Njemački defanzivac je od 2015. član Bayera i važi za jednog od najiskusnijih pojedinaca lepršave Alonsove družine. Za momčad je ukupno do danas odigrao 324 utakmice uz 12 postignutih golova i 11 asistencija.

 

(sportam.info)

Učitaj još novosti