07. 12. 2023 - 23:34
NAGRADA ZA MESSIJA IZAZVALA POLEMIKE: Pala je kontroverzna...
907
Shares
NAGRADA ZA MESSIJA IZAZVALA POLEMIKE:  Pala je kontroverzna odluka

NAGRADA ZA MESSIJA IZAZVALA POLEMIKE: Pala je kontroverzna odluka

07. 12. 2023 - 23:34
0
Shares

Ove sedmice je slavni časopis Time dodijelio nagrade za 2023. godinu, a mnogo polemike izazvalo je to što je nagrada za najboljeg sportistu otišla u ruke Lionela Messija.Vjeruje se da je Messi ovu nagradu Timea dobio zbog osvajanja Svjetskog prvenstva u nogometu s reprezentacijom Argentine, ali do tog podviga je došao u 2022. godini, krajem decembra. Zbog tog historijskog uspjeha je nedavno Messi dobio i Zlatnu loptu, no ona se odnosi na sezonu 2022/23.

Time ovu nagradu dodjeljuje tek u posljednje tri godine, a zbog ovakve odluke sada većina ljubitelja sporta već sumnja u njenu vjerodostojnost.  Zasmetala je ovakva odluka vodstva časopisa Time i Francuzima, a poznati specijalizirani teniski portal welovetennis.fr posvetio je cijeli tekst ovoj temi.
Francuzi su stali na stranu Novaka Đokovića i tvrde da je srbijanski teniser morao dobiti ovu nagradu jer je osvojio tri od četiri Grand slam turnira sezone i porušio brojne rekorde.

"Nećemo plakati i kovati zavjere te dovoditi u pitanje talent Lionela Messija, ali isto tako možemo reći da Novak Đoković zaslužuje malo više poštovanja tako poznatog časopisa za sve što postiže", piše pomenuti sajt.

"Messi je s Argentinom osvojio historijsku zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, ali sve ima svoje granice i sada imamo pravo sumnjati u vjerodostojnost ove Timeove nagrade", dodaju Francuzi.

Ranijih godina su ovu nagradu Timea dobijali ženska nogometna reprezentacija Amerike, LeBron James i gimnastičarka Simone Biles.

 

(Klix.ba)

Učitaj još novosti