08. 12. 2023 - 14:11
MISTERIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: Nestale dvije rukometašice,...
907
Shares
MISTERIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: Nestale dvije rukometašice, u toku velika potraga

MISTERIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: Nestale dvije rukometašice, u toku velika potraga

08. 12. 2023 - 14:11
0
Shares

Ženska rukometna reprezentacija Kameruna trebala je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj da se sastoji od 16 igračica, ali na kraju se na turniru pojavilo svega njih 14. Naime, dvije rukometašice su napustile trening kamp, a sumnja se da su to uradile u potrazi za boljim životom.

Benedicte Manga Ambassa i Marianne Batamag su pokupile svoje stvari i samo nestale tokom boravka u trening kampu reprezentacije u Francuskoj pred početak Svjetskog prvenstva. "Vidjela sam izvještaje u kojima se navodi da su dvije kamerunske igračice nestale bez traga. Savez je prokomentarisao stvar i rekao da su pokušali da pripaze na tim, ali nisu oni krivi što su njih dvije nestale.

Da se bolje izrazim, pobjegle su, s obzirom da su ponijele sve svoje stvari", rekla je kamerunska novinarka Leocadia Bongben u izjavi za Gohandball te dodala da je u toku potraga za nestalim rukometašicama.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da kamerunske igračice ili igrači koriste veliki turnir da pobjegnu iz zemlje, a slična situacija se dogodila i na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine u Španiji kada je čak pet rukometašica nestalo.

Inače, Kamerunke su se plasirale u drugu fazu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. 

 

(Klix.ba)

Učitaj još novosti