10. 12. 2023 - 07:51
AUU! MINHEN "GORI": Tuchel lično okrenuo telefonski broj...
907
Shares
AUU! MINHEN

AUU! MINHEN "GORI": Tuchel lično okrenuo telefonski broj najboljeg na svijetu

10. 12. 2023 - 07:51
0
Shares

Njemački prvak i velikan Bayern danas je doživio jedan od najbolnijih poraza, a Eintracht ih je u Frankfurtu nadigrao sa visokih 5:1 u utakmici Bundeslige. Jasno je da na Allianz Areni ne vlada ona savršena atmosfera, ali trener Thomas Tuchel pokušava posložiti stvari. Bez obzira na sve, očekuje se da će se ‘Bavarci’ do samog kraja sezone boriti za trofej, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi prvaka.

Međutim, u Minhenu smatraju kako je neophodno pojačati jedan dio terena posebno da bi se mogli ostvariti željeni ciljevi, te je Tuchel odlučio da posao uzme u svoje ruke i krene po, prema mišljenju mnogih, najboljeg defanzivca svijeta.

Zvijezda katalonske Barcelone, Ronald Araujo, još uvijek je najveća želja njemačkog stručnjaka, ali i čelnih ljudi Bayerna koji će dati sve od sebe da ga dovedu što je prije moguće.

Ugledni Sky Sport tvrdi da je Tuchel u petak telefonski razgovarao sa Araujom i da mu je jasno rekao koji su mu ciljevi, te da je sve do samog nogometaša.

“Ronald Araujo je velika želja Bayerna. U petak su razgovarali telefonom. Tuchel mu je rekao da ga želi što prije, na zimu ili na ljeto bez obzira na cijenu. Bayern je spreman isplatiti veliku cifru”, javlja Sky Sport.

 

Učitaj još novosti