31. 01. 2024 - 15:27
PRELOMIO: Haaland zbog Messija napušta City, ponovo je odabrao...
907
Shares
PRELOMIO: Haaland zbog Messija napušta City, ponovo je odabrao klub gdje se trofeji podrazumijevaju

PRELOMIO: Haaland zbog Messija napušta City, ponovo je odabrao klub gdje se trofeji podrazumijevaju

31. 01. 2024 - 15:27
0
Shares

Norveški golgeter u napadu Manchester Cityja Erling Haaland praktično od svog dolaska na Etihad nije okarakteristikovan kao dugoročno rješenje za aktuelnog prvaka Engleske.

Haalandovu sjajnu sezonu pomalo je usporila nezgodna povreda od koje se nedavno oporavio, ali mu je dodatni udarac nanijela (ne)pravda na dodjeli FIFA-inog priznanja.

Naime, Norvežanin je ostao bez nagrade za najboljeg koja je pripala Lionelu Messiju, a na istoj ceremoniji je još uvijek mladi nogometaš donio veliku odluku.

Diario AS prenosi kako je Haaland trenutno uvjeren u transfer u Real Madrid jer smatra kako će samo u bijelom dresu biti bliži individualnim nagradama koje sasvim opravdano juri u karijeri.

S druge strane, ‘Kraljevi’ također žele golgetera u svojim redovima, što bi moglo omogućiti nešto lakše pregovore, ali i sklapanje posla kada su u pitanju pregovori na relaciji Madrid – Manchester.

Vrijedi napomenuti i to da će potencijalni transfer premašiti cifru od 150 miliona eura koje Real Madrid svakako ima u zalihama zahvaljujući racionalnom poslovanju u prethodnom periodu.

23-godišnjak je ove sezone na 22 utakmice zabio 19, a namjestio pet pogodaka, dok je u sezoni iza nas već osvojio trostruku krunu sa ‘Građanima’. Moćan transfer se sam crta.

(sportam.info)

Učitaj još novosti