03. 02. 2024 - 16:43
EVO ŠTA JE HAZARD REKAO ZA RONALDA: Ovo će izazvati brutalne...
907
Shares
EVO ŠTA JE HAZARD REKAO ZA RONALDA: Ovo će izazvati brutalne komentare navijača

EVO ŠTA JE HAZARD REKAO ZA RONALDA: Ovo će izazvati brutalne komentare navijača

03. 02. 2024 - 16:43
0
Shares

Eden Hazard: "Jedino je Messi bolji od mene, Ronaldo nije"

Umirovljeni belgijski fudbaler Eden Hazard (32) tvrdi da je, po kvalitetu igre, jedino Lionel Messi bolji od njega, dok sebe smatra superiornijim od Cristiana Ronalda i drugih fudbalera.

Hazard je istakao da smatra Lionela Messija najvećim u historiji fudbala te da je možda jedini fudbaler koji mu je ravnan u kvaliteti igre. Međutim, njegova tvrdnja da je bolji od Cristiana Ronalda izazvala je brojne kontroverze i komentare.

"Cristiano je veći igrač od mene, ali, kada se pogleda čist fudbal, iskreno, ne smatram da je bolji od mene", jasno je poručio Hazard.

Nekadašnji igrač Chelseaja prešao je u Real Madrid u transferu vrednom preko 100 miliona eura. Nažalost, povrede su mu ozbiljno narušile karijeru na Santiago Bernabeu, a mnogi smatraju da nije ispunio očekivanja.

Zbog ozbiljnih povreda, Hazard je odlučio okončati karijeru u 32. godini. Često su ga kritikovali zbog navodne lijenosti, ali sam Hazard kaže da nije bio lijen, već da je imao problema s motivacijom.

"Govorili su kako sam lijen, ali nije da nisam trenirao. Malo sam trenirao, malo igrao", rekao je Hazard, dodajući da je istina da je ponekad dolazio nenaspavan na jutarnje treninge.

Hazard će ostati upamćen kao veliki igrač, ali njegova samouvjerena tvrdnja o svojoj nadmoćnosti nad Ronaldom izazvala je polemike među fanovima portugalskog fudbalera.

 

 

Učitaj još novosti