04. 02. 2024 - 22:39
Jurgen Klopp odlazi i sada može govoriti sve što želi! Pred...
907
Shares
Jurgen Klopp odlazi i sada može govoriti sve što želi! Pred kamerama je saopštio krivca

Jurgen Klopp odlazi i sada može govoriti sve što želi! Pred kamerama je saopštio krivca

04. 02. 2024 - 22:39
0
Shares

Liverpool je danas poražen u Londonu od Arsenala s 3:1, a menadžer Redsa Jurgen Klopp nije nimalo zadovoljan suđenjem Anthonyja Taylora i to je javno rekao.

Jurgen Klopp nije nimalo zadovoljan suđenjem Anthonyja Taylora na utakmici protiv Arsenala. Sudiju smatra odgovornim za dosta toga što se dešavalo na terenu.

Taylor je ponivo podijelio ogroman broj kartona, a Redsi su meč završili s igračem manje jer je igrač Liverpoola Ibrahima Konate dobio dva žuta kartona.

Klopp dobro pamti šta mu je ovaj sudija u prošlosti radio. Tvrdi da je dosta odluka bilo protiv njegovog tima.

"Dosta toga je išlo na našu štetu danas. Ovaj sudija mi je pokazao crveni karton protiv Manchester Cityja zbog hrvačkog zahvata Bernarda Silve i Moa Salaha. Nevjerovatno. Konateu daje žuti karton jer ga Havertz drži. Gabriel isto napravi Nunezu i ništa", rekao je Klopp.

Njemački stručnjak sada govori mnogo slobodnije. Svjestan je da može dobiti kaznu, ali to mu je apsolutno svejedno za budućnost jer on za četiri mjeseca odlazi iz Engleske i u budućnosti na njega ovakvi komentari neće utjecati.

Iako je sudiju označio kao krivca sportski je čestitao boljem timu na pobjedi: "U konačnici moramo priznati da je Arsenal bio bolji i da je zaslužio tri boda", riječi su Jurgena Kloppa.

Liverpool je usprkos porazu i dalje vodeći tim engleske Premier lige. Redsi imaju 51 bod, dva više od Arsenala i pet od Manchester Cityja.

Ipak, treba napomenuti da tim Pepa Guardiole ima dvije utakmice manje i s pobjedama bi preuzeo prvo mjesto na tabeli.

Borba za titulu prvaka Engleske bit će veoma neizvjesna i vidjet ćemo ko će prvi proći kroz cilj

Učitaj još novosti