08. 02. 2024 - 18:25
Hamiltona neće svi dočekati raširenih ruku: Lekler šokiran...
907
Shares
Hamiltona neće svi dočekati raširenih ruku: Lekler šokiran dolaskom Britanca

Hamiltona neće svi dočekati raširenih ruku: Lekler šokiran dolaskom Britanca

08. 02. 2024 - 18:25
0
Shares

Šarl Lekler (Charles Leclerc) "šokiran je i razočaran" vijestima o dolasku Luisa Hamiltona (Lewis) u Ferrari, piše italijanski "Corriere dello Sport". 

Ovaj list, pozivajući se na izvore u Skuderiji, navodi da je mladi vozač uzdrman vijestima o promjenama u timu, o kojima nije znao ništa do posljednjeg trenutka. 

"Corriere“ navodi i da su u Leklerovom štabu zabrinuti da bi Hamiltonu mogla pripasti uloga prvog i privilegovanog vozača u timu, ali ističu da se ni sam vozač, ni njegovi bliski saradnici u narednom periodu neće oglašavati povodom vijesti koja je, definitivno, uzdrmala moto sport.

Lekler je nedavno produžio ugovor s Ferrarijem na neodređeno vrijeme, iako su se u javnosti pojavile nezvanične informacije da je saradnja potpisana na još tri sezone.

On je 2019. došao u italijanski tim iz Saubera i osvajao četvrto, osmo, sedmo, drugo i peto mesto u šampionatu Formule 1.

Još ove sezone nastupat će u tandemu s Karlosom Sainsom (Carlos Sainz), a od 2025. godine dijelit će boks sa sedmostrukim prvakom svijeta.

Učitaj još novosti