08. 02. 2024 - 19:47
Trener otkrio razlog Adesanjinog privremenog povlačenja:...
907
Shares
Trener otkrio razlog Adesanjinog privremenog povlačenja:

Trener otkrio razlog Adesanjinog privremenog povlačenja: "Problem je u periodu između mečeva"

08. 02. 2024 - 19:47
0
Shares

Za Israelu Adesanju (Adesanya) je 2023. godina bila puna uspona i padova. 

Popularni "Izzy" je u aprilu napokon uspio poraziti Aleksa Pereiru (Alex), da bi ga krajem godine uvjerljivo savladao Šon Strikland (Sean Strickland).

Neprepoznatljiv nastup
Adesanja je u tom meču izgledao zaista neprepoznatljivo, a može se reći i potrošeno. To ga je navelo da se privremeno povuče iz sporta, a sam je najavio da bi mogla biti duga pauza.

Vidno je bilo da je došlo do zasićenja, ali se u posljednjim danima spominje povratak na događaju "UFC 300" 13. aprila, ali još uvijek nije ništa zvanično potvrđeno.   

Prije nego je odlučio uzeti pauzu, Adesanja je bio poznat kao jedan od najatraktivnijih boraca, ali su mnogi zaključili da su ga trening kampovi iscrpili. 

Glavni problem
Ipak, njegov trener Judžin Bermen (Eugene Bareman) otkrio je da je ustvari problem bio period između trening kampova.

- Israel ne može "izgoriti" boreći se tri ili četiri puta godišnje. Problem je nastajao između mečeva. Po mom mišljenju, Israel kao profesionalni sportaš nije radio ono što je trebao raditi između mečeva. Ako želite ostati prvak na najvišem nivou u našem sportu, morate živjeti načinom života koji obnavlja vašu energiju. Morate ostati fokusirani na vaši ciljeve čak i šest mjeseci prije samog meča, ne možete čekati poziv UFC-a kako biste započeli s pripremama. Israel se vjerojatno neće složiti i raspravljat će se sa mnom, jer to je nešto što često radi. Ali ja sam onaj koji je najčešće u pravu.- rekao je Bermen.

Učitaj još novosti