10. 02. 2024 - 09:33
NEĆE SE IGRATI DOK NE SKINETE TAJ TRANSPARENT: Skandal u...
907
Shares
NEĆE SE IGRATI DOK NE SKINETE TAJ TRANSPARENT: Skandal u Njemačkoj - igrači poslati u svlačionicu! (VIDEO)

NEĆE SE IGRATI DOK NE SKINETE TAJ TRANSPARENT: Skandal u Njemačkoj - igrači poslati u svlačionicu! (VIDEO)

10. 02. 2024 - 09:33
0
Shares

Derbi meč nemačke "Cvajte" između Hamburgera i Hanovera završen je pobjedom gostiju 4:3, međutim pored sedam pogodaka - zbog još jednog razloga je bio u centru pažnje. Drugo poluvrijeme kasnilo je deset minuta, na kraju je susret produžen čak dvadesetak, a sve zbog navijača dva tima koji su iskoristili priliku da ukažu na stvari koje ih muče.

U pitanju je dolazak "velikih investitora" u njemački fudbal, poput Saudijskog invescticionog fonda (FIB) koji planira da kupi Romu za 900 miliona eura. Najvatrenije pristalice Hanovera i HSV-a protive se ulasku takvog kapitala na fudbalsko tržište i žele da se zadrži onaj dobri stari "fudbalski duh", zbog čega su na poluvremenu priredili "šou" koji je u prvi mah spriječio da se utakmica uopšte i nastavi.

Tako su prvo "bravama za bicikl" vezali gol, bacali su "zlatne" novčiće na teren, a onda su navijači Hanovera podigli transparent zbog kog sudija nije želio da nastavi utakmicu. U prvom planu bio je njihov predsjednik Martin Kind (79) čija glava je bila na "snajperskom nišanu", prije svega jer je jedan od onih koji se zalažu za dolazak investitora.

Sudija je molio navijače da skinu transparent, pa su potom prišli i igrači Hanovera, a kada nisu uspjeli - sudija ih je poslao u svlačionicu. Tek poslije desetak minuta meč je nastavljen, ali poruka je poslata i navijači su posljednji na braniku "pravila 50+1", koje onemogućuje većinsko vlasništvo nad klubovima, koje je sve češće na meti i koje bi u budućnosti moglo da se ukine i to posebno iritira najvatrenije pristalice.

(MONDO)

Učitaj još novosti