12. 02. 2024 - 16:07
DEJAN MILOJEVIĆ ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK: Miloje sahranjen u...
907
Shares
DEJAN MILOJEVIĆ ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK: Miloje sahranjen u Beogradu, suze i potresne scene na odlasku legende

DEJAN MILOJEVIĆ ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK: Miloje sahranjen u Beogradu, suze i potresne scene na odlasku legende

12. 02. 2024 - 16:07
0
Shares

Dejan Milojević, legenda srpske košarke, sahranjen je u ponedjeljak, 12. februara u Beogradu.

Miloje je ispraćen na Novom bežanijskom groblju, a sahrani je prisustvovao veliki broj članova porodice, prijatelja, košarkaških velikana i sugrađana koji su željeli da se oproste.

Pored brojnih, velikih imena srpske košarke, predstavnika KSS, ali i FSS, u prestonicu su stigli i ljudi iz San Franciska, Stiv Ker, trener Golden Stejta sa kojim je Milojević sarađivao poslednjih godina, kao i Zaza Pačulija koji ima ulogu konsultanta u Voriorsima.

3814428-milojevicsahrana786786-ff

FOTO: STARSPORT

Opelo je počelo u 13 časova, a sahrana u 13.30. Suze i potresne scene bile su neizbježne, a novinar i komentator Aleksandar Stojanović održao je emotivan govor, piše Kurir.

3814416-img20240212wa0254-ff

 FOTO: STEFAN STOJANOVIĆ/ MONDO

Aleksandar Stojanović je kroz suze održao dirljiv govor.

- Kada razmišljamo šta sve nismo rekli, prebiremo po sebi šta treba da kažemo i kako da osećamo, a Deki je otišao. Gubimo te 25 dana, osećam se krivim, tužnim, možda zato što ti nisam rekao, kao u toj poruci koja ti nije stigla, istoj koju si slali drugovi. Gledao sam ljude, gledam ih sada, od klupe u školi, do klupe na terneu i vidim da si skupljao ljudska bića, Znaš zašto je drugčaije, sutra će se pričati koliko je ljudi. Nisu to ljudi, ovde su došle ljudske duše da te isprate. Znaš zašto je drugačije, zato što mi stojimo ne da pokažemo kakav si bio, već da dokažemo da smo te dostojni. E, takav si bio. Da pokažemo da smo dostojni porodice, pre svega.

- Sjajio si ljude, blistao si igru, ne znam mnogo od života, uvek si bolje video stvari od mene, verujem da je bilo sa drugima, zato sam voleo da te slušam, ima stvari koje neću zaboraviti. Kada si birao suprugu po tome koliko se smeje, jer si hteo radost. Kad si rekao da ako ne budeš najbolji u košarci da ćeš raditi nešto drugo. Kada si rekao da je bitno biti srećan bez obzira na novac, jer mogu da žive roditelji gde god, ali živi u starom kraju. Da nema hajlajtsa jer si davao sa zicera. Činio se druge boljim, ne boljim, već srećnim. To je redak dar, do sada su u NBA ligi samo četiri himne svirane. Svirane zbog država i nacija, samo dve nacionalne, jedna je svirana zbog čoveka, jedna zbog tebe. Kako je Nikola rekao, svakome si bio sve, a nama si bio nešto. Znam da gledaš od gore i odmah si rasporedio anđele od gore i svi znamo gde je šef. Imam dve molbe, ako možeš ti da nas čuvaš, za boljeg ne znamo.

- Ali od sutra Deki, sada čitav svet zbog tebe zna koja je najpoznatija reč u srpskom jeziku, a ona je stajala u hiljadama porukama a ona je "volim te brate". Učio si nas da volimo, slušamo, da se volimo i pazimo, govorio si da budemo posvećeni i jaki, ali da budemo srećni. Na kraju... Molim samo još ovo, nemoj da nam zameriš da još jednom budemo slabi i tužni i da se isplačemo, neka ti je večna slava Dejane Milojeviću.

Učitaj još novosti