15. 02. 2024 - 16:02
SKANDALOZNA IZJAVA O SMRTI DEJANA MILOJEVIĆA: Poznati bivši...
907
Shares
SKANDALOZNA IZJAVA O SMRTI DEJANA MILOJEVIĆA: Poznati bivši košarkaš shvatio šta je rekao u prenosu uživo, ali prekasno

SKANDALOZNA IZJAVA O SMRTI DEJANA MILOJEVIĆA: Poznati bivši košarkaš shvatio šta je rekao u prenosu uživo, ali prekasno

15. 02. 2024 - 16:02
0
Shares

Srpski košarkaš i trener Dejan Milojević preminuo je 17. januara u 47. godini od posljedica srčanog udara, a ta vijest pogodila je cijeli košarkaški svijet.

To se posebno odnosi na Golden Stejt u kome je radio kao pomoćni trener od 2021. godine, i sa ovim timom je uz to osvojio i šampionski prsten u svojoj prvoj NBA sezoni, pošto je sve vijest zatekla na gostovanju u Solt Lejk Sitiju.

NBA liga je zbog toga morala da odloži dve utakmice Voriorsa, a kada su izašli na parket - svi su se slomili od bola zbog voljenog Milojevića, posebno jer je na tribinama bila i njegova porodica. Od tada, Voriorsi na neki način igraju i "za Miloja".

Imaju učinak od osam pobjeda i četiri poraza i uspjeli su da se uključe u borbu za plej-in, pa su neki protumačili i da je čitavu ekipu ova nesreća ujedinila na neki način. Međutim, ima onih koji to ne znaju da verbalizuju...

3816833-dzeferson-ff
FOTO: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Bivši američki košarkaš Ričard Džeferson je na užasno nepromišljen način pokušavao da objasni ovaj "fenomen" u toku meča između Voriorsa i Los Anđeles Klipersa, piše Mondo.:

"Podržali su njegovu porodicu u veoma, veoma teškom trenutku. Vidjeli ste majice, vidjeli ste logo na parketu, ali koliko god da su ovo tužne vijesti - s druge strane, ovo je nešto što možda ujedini ovu grupu zajedno, možda je to nešto što im je trebalo u tom trenutku", kazao je Amerikanac, a navijači koji su ovo čuli u prenosu nisu mogli da vjeruju šta je izgovorio.

Džeferson je probao da se izvini i objasni šta je tačno želio da kaže, vraćajući se u dane na koledžu, kada je smrt žene trenera Luta Olsona uspjela da okupi tim i učini ga jačim.

Podsjetimo, trener Golden Stejta Stiv Ker bio je na sahrani srpskog košarkaša u ponedjeljak u Beogradu, a za to vrijeme njegovu ekipu vodili su pomoćnici. Sada se Ker vratio na parket, njegova ekipa je igrala odlično prethodne večeri, ali ipak nije mogla preko moćnih Klipersa koji su ih "pregazili" u posljednjoj dionici za konačnih 130:125.

Učitaj još novosti