15. 02. 2024 - 19:46
'ZEMLJOTRES' U ENGLESKOJ, GRAĐANI PRED KATASTROFOM: Everton je...
907
Shares
'ZEMLJOTRES' U ENGLESKOJ, GRAĐANI PRED KATASTROFOM: Everton je još i dobro prošao - Manchester City će biti izbačen iz lige!

BIVŠI NOVINAR TVRDI

'ZEMLJOTRES' U ENGLESKOJ, GRAĐANI PRED KATASTROFOM: Everton je još i dobro prošao - Manchester City će biti izbačen iz lige!

15. 02. 2024 - 19:46
0
Shares

Nakon što je nedavno Everton kažnjen oduzimanjem bodova cijeli svijet, a posebno Englezi, čekaju da odluku da li će biti kažnjena ekipa Manchester Cityja.

Svi su ubijeđeni da će Manchester City biti kažnjen, a najveća rasprava vodi se oko toga na koji način će trenutno najbolji tim na svijetu biti kažnjen, piše sportsport.ba.

Bivši novinar Sky Sportsa Geoff Shreeves tvrdi da ima informacije koje kažu da će Manhcester City biti izbačen iz Premiershipa.

U februaru 2023. godine potvrđeno je da je pokrenuta istraga protiv Manchester Cityja zbog kršenja velikog broja finansijskih pravila. Navodno su dokazi skupljani čak četiri godine.

Tada se pojavila i informacija da je Manchester City optužen za čak 115 kršenja pravila, ali su iz kluba tada demantovali ove informacije.

Ranije ove sezone svi su bili iznenađeni kada je iznenada Evertonu oduzeto 10 bodova zbog kršenja određenih pravila vezanih za fair play.

Obzirom na to da je Everton imao dosta manje kršenja pravila od Manchester Cityja, svi su odmah počeli da razmišljaju kakva kazna čeka Građane.

O svemu je sada progovorio i bivši novinar Sky Sportsa koji tvrdi da ima određene informacije.

"Slučajevi Evertona i Manchester Cityja su veoma različiti. Ne može se to dvoje direktno porediti. Everton je sve vrijeme imao dijalog sa vrhom Premiershipa. Da, tokom kompletnog postupka.

Sa druge strane Manchester City, to ide na sud, ali tek za dvije godine. To je dug, dug proces. Prema informacijama koje imam ne vidim drugi izbor za čelnike Premiershipa nego da izbace Manchester City iz lige, naravno ukoliko potvrde ono što je došlo do mene i proglase ih krivim", rekao je između ostaloga Shreeves.

U novembru je oko svega ovoga govorio i trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

"Nevini smo sve dok se ne dokaže da smo krivi. Znam da ljudi žele da budemo kažnjeni. Osjećam to. Čekat ću da vidim šta će biti. Nakon što presuda bude zvanična onda možemo govoriti i objašnjavati.

Neću razmišljati o odlasku ako budemo izbačeni iz lige. Veće su šanse da ostanem ako nas izbace u treću ligu nego ako budemo u Ligi prvaka", rekao je tada Guardiola.

Učitaj još novosti