20. 02. 2024 - 18:03
ŽELE PROMIJENITI STATUS: Turci imaju poseban plan za...
907
Shares
ŽELE PROMIJENITI STATUS: Turci imaju poseban plan za reprezentativnu budućnost rođenog Zeničanina Tarika Biberovića

ŽELE PROMIJENITI STATUS: Turci imaju poseban plan za reprezentativnu budućnost rođenog Zeničanina Tarika Biberovića

20. 02. 2024 - 18:03
0
Shares

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman je pohvalio rođenog Bosanca i Hercegovca Tarika Biberovića uoči kvalifikacija za Eurobasket.
Tursku očekuju utakmice protiv Islanda i Italije, a Ataman je pohvalio rođenog Zeničanina te istakao da se nada da će ga u budućnosti moći koristiti kao domaćeg umjesto kao naturalizovanog igrača kao što je sada slučaj.
"Tarik Biberović je pokazao ozbiljan napredak u posljednje dvije godine, a posebno ove sezone gdje dobija ozbiljne minute u Euroligi. Koristit ćemo ga u ovim utakmicama jer je mlad i jer će dati doprinos timu", rekao je Ataman te dodao:

"Već dugi niz godina igra u Turskoj i nadam se da ga možemo iskoristiti kao turskog igrača u budućnosti, a ne kao naturalizovanog igrača baš kao Ercana Osmanija. Nakon što se naši preostali igrači pridruže timu, bit ćemo otvoreni da dovedemo naturalizovanog igrača koji može podići naš kvalitet igre, bilo da je on iz Evrope ili NBA lige".

Ovaj 22-godišnjak je u Tursku otišao sa 16 godina, a na prethodnom NBA draftu je izabran kao 56. pick od strane Memphis Grizzliesa.

Osim njega, za mlađe kategorije reprezentacije Turske će zaigrati i njegov mlađi brat Faruk.

Dodajmo da ove sezone igra veoma dobro u dresu istanbulskog velikana te prosječno bilježi 9.3 poena uz 2.9 skokova te 1.1 asistenciju u prosjeku.

(klix.ba)

Učitaj još novosti