20. 02. 2024 - 18:13
FEDERERA IZDAO ZEMLJAK I NAJBOLJI DRUG: Priznao da je Novak...
907
Shares
FEDERERA IZDAO ZEMLJAK I NAJBOLJI DRUG: Priznao da je Novak Đoković najbolji svih vremena

FEDERERA IZDAO ZEMLJAK I NAJBOLJI DRUG: Priznao da je Novak Đoković najbolji svih vremena

20. 02. 2024 - 18:13
0
Shares

Čak ni to što je Švajcarac nije spriječilo Stena Vavrinku da prizna Novaku Đokoviću da je bolji od Rodžera Federera.
Švajcarski teniser Sten Vavrinka već godinama nema dobre rezultate, ali ga to nije pokolebalo i još želi da se profesionalno bavi ovim sportom. Danas u 39. godini, sa 67. mjesta na ATP listi, počinje napad na titulu u Rio de Žaneiru i to protiv Dijaza Akoste koji je sve iznenadio osvojivši Buenos Ajres, turnir na kome se takmičio Karlos Alkaraz, a medijima je uvek interesantan zbog toga što objektivno sagledava situaciju u tenisu.

U intervjuu za špansku "Marku", upitan je da li se i dalje čuje sa Rodžerom Federerom, na šta je rekao da "ponekad razgovaraju, ali ne o tenisu", da bi se poslije toga nametnulo i logično pitanje koje se stalno postavlja - ko je najveći teniser svih vremena i da li je to Novak Đoković?

Preciznije, novinar "Marke" je podsjetio da Đoković ima 24 grend slema, dva više od Nadala i četiri više od Federera, upitavši da li je zbog toga završena debata o najvećem sviih vremena: "Da, Đoković je ispred svih u statistici", dodao je Vavrinka.

Ne znamo da li će se Federeru dopasti odgovor svog nekadašnjeg saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Švajcarske i velikog prijatelja, ali nije ovo prvi put da Vavrinka govori bez dlake na jeziku i podržava Novaka Đokovića. Štaviše, uvijek rado govori na najinteresantniju temu u tenisu.

"Da li je tenis u opasnosti? Ne, zbog generacije koja dolazi nije. Uvijek će biti mladih tenisera koji donose nešto novo i tenis je iznad svakog imena. Nevjerovatno je kako Siner i Alkaraz igraju i još se ponašaju kao šampioni", dodao je Vavrinka.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti