21. 02. 2024 - 12:04
TAKVA JE POLITIKA: Rodrygo žrtva Mbappeovog dolaska, iz Reala...
907
Shares
TAKVA JE POLITIKA:  Rodrygo žrtva Mbappeovog dolaska, iz Reala odlazi u kultni klub najsuperiornije lige svijeta

TAKVA JE POLITIKA: Rodrygo žrtva Mbappeovog dolaska, iz Reala odlazi u kultni klub najsuperiornije lige svijeta

21. 02. 2024 - 12:04
0
Shares

Brazilski reprezentativac Rodrygo Silva de Goes već nekoliko godina uspješno nosi dres Real Madrida, te je znao biti itekako važan član ponajvećeg kluba svijeta.

Rodrygo je na Santiago Bernabeu stadionu posljednjih godina izvodio mnoge majstorije, ali utakmica koja će se posebno pamtiti definitivno je ona protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka, kada je Madriđane odveo u finale najelitnijeg klupskog takmičenja.

Međutim, čini se da je došlo vrijeme za rastanak. Svi već znaju da Kylian Mbappe ovog ljeta stiže u prijestolnicu Španije, te će ‘Kraljevi’ nekog “morati” da žrtvuju.

Prema navodima inostranih medija, kocka je pala upravo na Rodryga, za kojeg su zainteresovani neki od najvećih klubova Premier lige poput Manchester Uniteda i Liverpoola.

Real Madrid bi prodajom Brazilca inkasirao oko 80 milijuna eura i sigurno je da bi im to fantastično došlo za dalja ulaganja. Osim toga, konkurencija u napadu će biti ogromna i jasno je da ni napadaču ne bi odgovaralo “grijanje klupe”.

Vrijedi spomenuti da, pored Mbappea, u ljetnom prijelaznom roku na Bernabeu stiže i mladi Endrick, zvijezda Palmeirasa koja uživa status jednog od najvećih svjetskih talenata.

(sportam.info)

Učitaj još novosti