21. 02. 2024 - 15:24
POJAČANJE U DEFANZIVI: Iranac sutra stiže u Mostar, veoma je...
907
Shares
POJAČANJE U DEFANZIVI:  Iranac sutra stiže u Mostar, veoma je popularan u svojoj zemlji

POJAČANJE U DEFANZIVI: Iranac sutra stiže u Mostar, veoma je popularan u svojoj zemlji

21. 02. 2024 - 15:24
0
Shares

Nakon što su prodali brazilskog stopera Brunu Oliveiru u Južnu Koreju, Velež je bio primoran pronaći alternativu, pa se na kraju odlučio za dovođenje povremenog iranskog reprezentativca Arefa Gholamija.
Neslužbeno saznajemo da će 26-godišnji stoper sutra doć u Mostar kako bi obavio liječničke preglede, a zatim i potpisao ugovor s Rođenima, naravno ako sve bude po planu i programu.
Gholami je igrao u Sepahanu, Zob Ahanu, Fooladu i Esteghlalu. Nakon godina nastupa u Iranu, prvi put će napustiti svoju zemlju i sada karijeru nastaviti u Bosni i Hercegovini.

On je imao jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Irana prije dvije godine, a igrao je i za omladinske selekcije. U Iranu je fudbaler izuzetno popularan budući da ima 1,1 milion pratilaca na Instagramu.

Nije poznato kada će Gholami debitovati, ali nije isključeno da to bude već u 20. kolu, u kojem Mostarci u derbiju dočekuju Borac. Taj meč planiran je za subotu od 16 sati. Ako to ne bude slučaj, onda će morati pričekati do 2. marta i utakmice Posušje - Velež.
No, najprije da sačekamo zvaničnu potvrdu iz mostarskog kluba o potpisivanju Iranca, koji će sasvim sigurno imati jedno novo iskustvo u karijeri budući da mu je ovo prvi inostrani angažman.

 

 

Učitaj još novosti