21. 02. 2024 - 16:32
Ozvaničen novi termin derbija Fenera i Galate nakon političkog...
907
Shares
Ozvaničen novi termin derbija Fenera i Galate nakon političkog haosa u Saudijskoj Arabiji

Ozvaničen novi termin derbija Fenera i Galate nakon političkog haosa u Saudijskoj Arabiji

21. 02. 2024 - 16:32
0
Shares

Nogometni savez Turske objavio je zvanično novi datum odigravanja utakmice Superkupa između Fenerbahčea i Galatasaraya, a koji je bio otkazan zbog haosa u Saudijskoj Arabiji.

Susret Susret se trebao odigrati 29. decembra u Rijadu, ali Saudijci su zabranili nogometašima da na 100. godišnjicu formiranja Republike Turske izađu u majicama s likom Mustafe Kemala Ataturka, a obje ekipe su odlučile da zbog toga ne nastupe.

Stoga, borba dva najveća turska kluba ostala je otkazana, sve do danas kada je zakazan novi termin odigravanja ovog susreta.

Fenerbahče i Galatasaray će se za trofej Superkupa boriti 7. aprila u 21 sat u Šanliurfi na Nisan stadionu. Dakle, Turci ne žele ponoviti grešku sa Saudijcima i odlučili su ovu utakmicu ipak organizovati u svojoj zemlji.

To će biti i prilika da Edin Džeko osvoji svoj prvi trofej sa Fenerbahčeom otkako je ljetos stigao iz Intera.

Nakon što su Fenerbahče i Galatasaray odbili igrati utakmicu u Saudijskoj Arabiji, u svojoj zemlji su dočekani kao junaci. Svi su zaboravili na rivalstvo, a čak se i treći velikan Bešiktaš oglasio i ponudio da se na njegovom stadionu s istaknutim Ataturkovim likovima odigra finalna utakmica.

Učitaj još novosti