22. 02. 2024 - 16:06
POTRES U KATALONIJI! Barça u problemu, po Gavija stiže velikan...
907
Shares
POTRES U KATALONIJI! Barça u problemu, po Gavija stiže velikan s transfer budžetom od pola milijarde eura

POTRES U KATALONIJI! Barça u problemu, po Gavija stiže velikan s transfer budžetom od pola milijarde eura

22. 02. 2024 - 16:06
0
Shares

Španski veznjak Gavi je pretrpio najtežu sportsku povredu kada je na reprezentativnom okupljanju prilikom prijema lopte ligamente koljena stavio u neprirodan položaj.

‘Srce Barcelone’, kako ga Xavi zove će po svemu sudeći propustiti i predstojeći EURO u cilju što boljeg i kvalitetnijeg oporavka, a čak i dok je teško povrijeđen, Gavi ima ozbiljnu ponudu.

Naime, španski mediji prenose kako će na ljeto po srčanog veznjaka u Kataloniju stići ni manje ni više nego Paris-Saint Germain u sklopu novog projekta nakon Kyliana Mbappéa.

Očekuje se da francuski velikan na nova lica potroši preko 500 miliona eura, dok će najveći dio otići na Victora Osimhena, Rafaela Leãã i upravo Gavija.

Plan ‘Parižana’ je da temelj novog projekta na Parku prinčeva bude Gavi uz Xavija Simonsa, a gore navedeni dvojac će pokušati nadoknaditi Mbappéov izostanak u sezonama ispred nas.

Barcelona je u velikim finansijskim problemima zbog kojih se prognozira bar jedna velika prodaja tokom ljeta, što bi upravo mogao biti polaznik akademije i dijete kolektiva.

No, današnji nogomet je suroviji nego ikad i u momentu kada PSG u Kataloniju stigne sa ponudom od preko 100 miliona eura, odluka će biti brzo donesena, mišljenja su dobro upućenih medija.

Što se tiče Gavijeve dosadašnje karijere u dresu prvog tima ‘Blaugrane’, on je kao sa 19 godina već skupio 111 nastupa uz 14 asistencija i sedam pogodaka.

Učitaj još novosti