22. 02. 2024 - 18:24
BIVŠI IGRAČ REAL MADRIDA I ASTON VILLE IZGOVORIO ŠEHADET I...
907
Shares
BIVŠI IGRAČ REAL MADRIDA I ASTON VILLE IZGOVORIO ŠEHADET I PREŠAO NA ISLAM:

BIVŠI IGRAČ REAL MADRIDA I ASTON VILLE IZGOVORIO ŠEHADET I PREŠAO NA ISLAM: "Na rubu sam suza..."

22. 02. 2024 - 18:24
0
Shares

Bivši španski fudbaler Jota Peleteiro (32), koji je tokom karijere između ostalih nastupao za Real Madrid Castillu, Celtu, Brentford i Aston Villu, odlučio je krenuti novim životnim pravcem i prešao je na islam.

Islam je najbrže rastuća religija na svijetu. Ogroman broj sportista nalazi mir praktikujući vjeru, a dosta ih je odlučilo preći na islam, piše sportsport.ba.

To je učinio i bivši fudbaler Celte, Real Madrida, te nekoliko engleskih klubova Jota Peleteiro. On je prošle sedmice u Kuvajtu izgovorio šehadet i postao je musliman.

Na njega je dosta utjecao prijatelj Faisal Buresli kojeg je upoznao 2013. godine. Pokazao mu je sve ljepote islama, a ovaj je deset godina kasnije odlučio da i sam postane musliman.

Početkom godine je otputovao u Kuvajt. Boravio je nekoliko dana s prijateljem i oduševio se onim što je vidio. Običaji i tradicije koje je iskusio prelomili su u odluci da prihvati islam.

"Neka te Allah nagradi bereketom i srećom. Odlučio si se vratiti Gospodaru mjesec dana prije ramazana", poruka je koju je od prijatelja dobio Jota koji je presretan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jota Peleteiro (@kingjota23)

"Osjećam se tako moćno, tako divno. Naježim se samo kada pričam o vjeri. Bio sam na rubu suza. Potpuno sam promijenio svoj život", poručio je ovaj bivši fudbaler.

Iako nije imao neku veliku karijeru, Jota je igrao za poznate klubove. Krenuo je od Celte, kratko je bio član Real Madrida i igrao je zaa Castillu, a nastupao je još za Eibar, Brentford, Birmingham, Aston Villu i Alaves.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by القبس (@alqabas)

On je u španskoj javnosti bio poznat po braku sa španskim modelom Jessicom Bueno. Veza je bila burna i rastanak je uslijedio 2022. godine. Tvrdila je kako ju je Jota uznemiravao.

"Uznemiravali su me on i osoba bliska njemu. Često me tukao, slali su mi golišave fotografije. Otišla sam iz kuće, a narednog dana je druga žena bila tu. Ima dosta toga. Tužna sam jer sam bila spremna staviti ruku u vatru za njega", govorila je Jessica nakon raskida.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jota Peleteiro (@kingjota23)

Međutim, nikada nije prijavila nasilje policiji. Samo ih je iznijela u javnost i zbog toga joj mnogi nisu povjerovali u to što govori.

Jota je nakon nje odlučio krenuti nešto drugačijim životom. Odlučio je ući u islam, našao je svoj mir i sada je na novom početku.

Učitaj još novosti