23. 02. 2024 - 08:10
OPET U CENTRU PAŽNJE! Zloglasni navijači UEFA-i poručili da...
907
Shares
OPET  U CENTRU PAŽNJE! Zloglasni navijači UEFA-i poručili da je pobijedila, a onda je ponizili i ismijali kao niko prije (VIDEO)

OPET U CENTRU PAŽNJE! Zloglasni navijači UEFA-i poručili da je pobijedila, a onda je ponizili i ismijali kao niko prije (VIDEO)

23. 02. 2024 - 08:10
0
Shares

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) mogla bi žestoko kazniti jednog od rivala Zrinjskog iz ove sezone zbog najnovijeg "ispada" njihovih zlgolasnih navijača.

Legia iz Varšave već se suočavala sa brojnim sankcijama ove sezone zbog akcija navijača protiv Aston Ville i AZ Alkmaara u grupnoj fazi, gdje je također igrala i protiv bh. prvaka Zrinjskog, a čini se da će tek sada biti žestoko kažnjena.

U oktobru, uoči utakmice s AZ-om, navijači Legije napali su policiju u Nizozemskoj i onesvijestili jednog policajca, prema podacima policije.UEFA je nametnula sankcije klubu kao rezultat incidenta, dodjeljivanjem financijske kazne i zatvaranjem domaće tribine 'Zyleta' za njihovu utakmicu protiv Moldea.

U drugom sektoru bio je dozvoljen ulazak djeci do 14 godina, ali sinoć je UEFA ostala zatečena jer su je dočekale nove poruke. "Ovaj put si pobijedila, UEFA", pisalo je na tom dijelu tribine.Međutim, u drugom dijelu stadiona poljski navijači razvukli su još jedan golemi transparent na kojem je pisalo: "Iznenađenje, drk*džije"

Na terenu je Legia poražena, a Molde je slavio s 3:0 i 6:2 ukupnim rezultatom. UEFA je ranije zabranila navijačima Legije sljedećih pet gostovanja u Evropi.

Sada se očekuje da će UEFA dodatno i to žestoko kazniti Poljake, ali to očito neće pomoći da se obuzdaju njeni zloglasni navijači.

 

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti