23. 02. 2024 - 10:11
Legendarni nogometaš želi u Bayern Munchen? Njegovo prvo...
907
Shares
Legendarni nogometaš želi u Bayern Munchen? Njegovo prvo pojačanje šokiralo je sve

Legendarni nogometaš želi u Bayern Munchen? Njegovo prvo pojačanje šokiralo je sve

23. 02. 2024 - 10:11
0
Shares

Španski mediji pozivajući se na bliske izvore Zinedinea Zidanea prenose kako je francuski stručnjak ipak otvoren za saradnju sa velikanom na adresi Allianz Arene.

Thomas Tuchel će voditi Bayern do kraja aktuelne sezone nakon čega je dogovoren sporazumni raskid saradnje kako bi se zaštitile sve strane.Rukovodstvo Bayerna nije odugovlačilo sa pronalaskom adekvatne zamjene, a prvi kandidat je sasvim očekivano postao proslavljeni francuski menadžer.

Iako se u prvi mah učinilo da ih je Zizou još jednom odbio, sada dolaze vijesti (i to od bliskih saradnika sjajnog Francuza), da je on ipak zainteresovan raditi u Njemačkoj.

Zidane kao naredni korak u karijeri želi rad u Juventusu, odnosno Bayernu, a s obzirom da je njemački velikan prvi učinio konkretan korak, jasno je ko ima prednost.

Dalje se navodi da bi kao prvo pojačanje po preuzimanju Bavaraca mogao biti neko od mladih napadača sa Santiago Bernabeu stadiona u vidu Viniciusa ili Rodryga koji mnogo gube dolaskom Kyliana Mbappéa.

"Projekat Bayerna bi mu mogao biti važan i svakako ne bi presudio finansijski aspekt. On bi bio idealan trener da ponovo izgradi imidž Bayerna i možda osigura određeni kontinuitet na klupi. Ipak, ne treba isključiti ni Juventus", prenosi izvor blizak legendi ovog sporta, javlja AMSport.

 

 

Učitaj još novosti