24. 02. 2024 - 20:25
IZGLEDA DA JE ALKARAS STVARNO -MALI NADAL: Tek mu je 20...
907
Shares
IZGLEDA DA JE ALKARAS STVARNO -MALI NADAL: Tek mu je 20 godina, a problemi su sve veći

IZGLEDA DA JE ALKARAS STVARNO -MALI NADAL: Tek mu je 20 godina, a problemi su sve veći

24. 02. 2024 - 20:25
0
Shares

Kada se Karlos Alkaras poput rakete probio na svjetsko tenisko nebo, milioni ljubitelja tenisa su konačno dočekali da se pojavi igrač koji će biti koliko-toliko sposoban da uzdrma nesalomivog Đokovića i bude legitimni naslednik trona kada i poslednji od čuvene "velike trojke" okači reket o klin. Nadal se koprca, ne želi još u penziju, ali je sve bliži istoj, Novak prkosi zakonima fizike i biologije i frustrira duplo mlađe od sebe, a Federer je odavno u penziji. Ipak, Karlitos ima veliki problem.
Ludački tempo i snaga kojom igra mladi Španac su zaista na nivou iznad svih na ATP listi trenutno, ali takva agresivna igra očigledno dolazi uz veliku cenu - povrede.

Karlos Alkaras je samo u poslednjih dvije  i po godine toliko puta bio povređen da je to sada već upadljiv obrazac njegove karijere. Ono što je loše po njega, povrede se kao po pravilu dešavaju kada je u najvećem naletu, i tako mu "seku" priliku da veće nekoliko velikih turnira i ustoliči se na mestu broj 1 na duže vreme. Spisak njegovih povreda je poduži, i po tome najviše podseća na sunarodnika Rafaela Nadala, koji je, doduše, u problem sa povredama ušao u daleko poznijoj fazi karijere.

Novak Đoković završio je godinu na prvom mijestu i dotle će ostati makar do 1. aprila, a izgleda da je sada glavni konkurent Novaku ipak Janik Siner, koji je treći teniser sveta i osvojio je svoj prvi Grend slem.
Posle veoma lošeg drugog dela 2023. godine, nije se proslavio Karlitos ni na startu 2024. godine.

Slabo je odigrao Australijan open, a onda izgubio od Niklasa Jarija u Buenos Ajresu.

Nakon Argentine, otišao je u Brazil, gdje je u drugom gemu morao da preda Tijagu Monteiru, poslije povrede skočnog zgloba.

Srećom po njega, pauza je samo nekoliko dana, ali opet je pojavila nova povreda...

(sportal.rs)

Učitaj još novosti