25. 02. 2024 - 17:45
OZBILJAN ŠOK! Kloppa u Liverpoolu mijenja čovjek koji je...
907
Shares
OZBILJAN ŠOK! Kloppa u Liverpoolu mijenja čovjek koji je nepravedno otjeran iz ponajboljeg kluba svijeta

OZBILJAN ŠOK! Kloppa u Liverpoolu mijenja čovjek koji je nepravedno otjeran iz ponajboljeg kluba svijeta

25. 02. 2024 - 17:45
0
Shares

Nakon što je njemački stručnjak Jurgen Klopp objavio da odlazi iz Liverpoola na kraju sezone, odmah su krenule špekulacije o tome ko će ga zamijeniti. Jasno je da navijači Liverpoola kao novog trenera na Anfieldu sanjaju Xabija Alonsa, Španca koji sa Bayerom iz Leverkusena radi impresivne stvari u Bundesligi.

Naime, ugledni Telegraph je došao do zanimljivih saznanja i postaje sve izglednije da Alonso ipak neće preuzeti kormilo popularnih ‘Redsa’, ali bi na ovu poziciju moglo itekako šokantno ime.

Julian Nagelsmann, bivši trener minhenskog Bayerna i sadašnji selektor reprezentacije Njemačke, sve je bliži da u Liverpoolu naslijedi svog sunarodnjaka.

Mnogi su mišljenja da je Nagelsmann nepravedno otjeran iz Bayerna, obzirom da nije imao neke veće mrlje u svom radu, a kasnije ga je na Allianz Areni zamijenio Thomas Tuchel pred kojim se “sve raspada”.

Kako god, Nagelsmann bi dolaskom na Anfield ostavio posao selektora reprezentacije svoje zemlje, što bez ikakve sumnje ima posebnu težinu za svakog trenera, pa smo na putu da ispratimo nevjerovatan rasplet situacije na Otoku.

 

(sportam.info)

Učitaj još novosti