25. 02. 2024 - 22:01
TOTALNA SMJENA GENERACIJE! Kroos ide u penziju, a Real ga...
907
Shares
TOTALNA SMJENA GENERACIJE! Kroos ide u penziju, a Real ga mijenja najtraženijim veznjakom današnjice

TOTALNA SMJENA GENERACIJE! Kroos ide u penziju, a Real ga mijenja najtraženijim veznjakom današnjice

25. 02. 2024 - 22:01
0
Shares

Njemački nogometaš Toni Kroos bi se mogao umiroviti na kraju ove sezone, a Real Madrid naravno ne gubi vrijeme i već traži njegovu zamjenu. Kroos je jedan od najvažnijih igrača u ekipi Reala, ali sve su glasnije priče da će već narednog ljeta napustiti ‘Kraljevski klub’ i zapravo okačiti kopačke o klin.

Itekako su u Madridu svjesni da će odlazak Nijemca biti ozbiljan gubitak, pa na njegovo mjesto planiraju dovesti vjerovatno i najtraženijeg veznjaka današnjice.

Naime, Kroosov sunarodnjak, Florian Wirtz, mogao bi put prijestolnice Španije prema posljednjim informacijama izvora iz ove zemlje i Njemačke.

Wirtz uživa status nestvarnog talenta, te je jedan od najboljih pojedinaca u redovima Bayer Leverkusena, a ne treba ni podsjećati kakav su ovosezonski hit popularni ‘Apotekari’.

Vrijednost ovog 20-godišnjaka procjenjuje se na čak 100 milijuna eura, što zapravo dovoljno govori. S druge strane, zastrašujuće je i pomisliti kakav bi vezni red činili on i Jude Bellingham u velikanu sa Santiago Bernabeu stadiona.

 

(sportam.info)

Učitaj još novosti