26. 02. 2024 - 09:15
SVI GA PAMTIMO: "Čuvena kosa" i grb iz Premiershipa zauvijek...
907
Shares
SVI GA PAMTIMO:

SVI GA PAMTIMO: "Čuvena kosa" i grb iz Premiershipa zauvijek odlaze u historiju, ovo je novi dizajn

26. 02. 2024 - 09:15
0
Shares

Simbol simpatičnog engleskog premijerligaša Bournemoutha zauvijek odlazi u historiju, nakon što je ova ekipa podnijela službeni zahtjev za promjenu grba.
Novi grb Bournemoutha procurio je na društvenim mrežama, a ekipa se sprema na rebranding u kojem će prepoznatljivi detalj zauvijek otići u historiju. Simulacija djevojke s dugom kosom, koja glavom udara loptu, decenijama je krasila grb čuvenih Trešnjica, ali to više neće biti slučaj.

Logo s dugom kosom prvi put se pojavio 1972. godine, a onda je prošao nekoliko promjena verzija i 2024. godine odlazi u zaborav. Od ove godine klub s južne obale krasit će potpuno redizajniran grb sa trešnjicama, simbolom ekipe.


Novi logo Bournemoutha predstavlja svjež, ali i klasičan dizajn koji odaje počast historiji i nadimku kluba. Okružen kružnom značkom, centralni motiv prikazuje dvije trešnje povezane stabljikom, a između njih je nogometna lopta.
Boje ostaju tradicionalne crveno-crne, a datum osnivanja "1899" istaknut je iznad toga. Na grbu stoje ime kluba i nadimak.

c3859510-e81f-4923-8000-1cabff1af9e4
Inače, Bournemouth je 2015. godine prvi put ušao u Premier ligu i od tada je relativno standardan učesnik najbolje lige svijeta. Do Premier lige su došli od četvrtog ranga za svega nekoliko sezona i oduvijek su imali veliku podršku neutralnih fanova zbog svoje simpatične priče malog kluba s juga Engleske.

(klix.ba)

Učitaj još novosti