26. 02. 2024 - 13:21
JOKIĆEV ROĐENDAN: Od saigrača ništa, ali zato od Luke…
907
Shares
JOKIĆEV ROĐENDAN: Od saigrača ništa, ali zato od Luke…

JOKIĆEV ROĐENDAN: Od saigrača ništa, ali zato od Luke…

26. 02. 2024 - 13:21
0
Shares

Nikola Jokić kaže da njegovi Denver Nuggetsi ulaze u pravu formu, a objasnio je i zašto od saigrača nije dobio poklon za rođendan.

Jokić je pobjedi Denvera nad Golden Stateom 119:103 ostvario još jedan triple-double, 18. u sezoni – 32 poena (13-24 iz igre), po 16 skokova i asistencija, kao i 4 izgubljene lopte.

“Imali smo tri poraza pre all-star pauze, a sada imamo tri pobjede. Takva je ovo igra, igra serija. U sezoni imaš dobrih i loših perioda, cilj je da oni dobri traju duže od lošijih. Mislim da idemo u pravom smjeru. To je najvažnija stvar”, kaže Jokić i dodaje:

“Ono o čemu smo pričali u svlačionici smo počeli da radimo na terenu. Mi smo bili agresivni. Imali smo seriju 14:0 i 14:5 na startu treće. Odatle smo počeli da kontrolišemo utakmicu i pobijedili”.

Srpski centar imao je podršku u Jamalu Murrayu sa 27 poena. Kanađanin opet nije bio na all-staru, imao je mnogo povreda, ali se svaki put vrati jači.

“Nije samo on. U NBA morate da se borite sa povredama. Ako to ne radite, brzo ćete biti van lige. On je ratnik, uvijek želi da bude na parketu i pobijedi. Lako je igrati sa njim”.

Prošlog ponedeljka Jokić je proslavio rođendan.

“Bio sam sa porodicom. Luka je bio tu također. Dobro smo se proveli. Da budem iskren, radije bih bio kući. Tako je, kako je“, kaže Jokić, koji je u šali rekao da su mu saigrači užasni i da mu ništa nisu kupili:

“To je naš fazon. Po tome smo poznati, ne dajemo poklone za rođendan. Luka mi je zapravo dao poklon, ali neću da vam kažem šta”.

 

Učitaj još novosti