27. 02. 2024 - 17:15
ODAKLE DOLAZE INFORMACIJE: Članovi sudačke Komisije HNS-a u...
907
Shares
ODAKLE DOLAZE INFORMACIJE: Članovi sudačke Komisije HNS-a u šoku, jasno je šta  će se sad desitii

ODAKLE DOLAZE INFORMACIJE: Članovi sudačke Komisije HNS-a u šoku, jasno je šta će se sad desitii

27. 02. 2024 - 17:15
0
Shares

Afera ‘VARleaks‘ dobro je uzdrmala Sudačku komisiju Hrvatskog nogometnog saveza. Kako doznaje Slobodna Dalmacija i oni se, makar dio njih, hvataju za glavu i ne mogu vjerovati što se događa. Službenih izjava nema, takvo je pravilo, ali sasvim je jasno da će se unutar organizacije pokrenuti interna istraga kako je došlo do curenja informacija.

Slobodna Dalmacija doznaje i kako članovi Komisije zapravo i nemaju u svom posjedu audio zapise, oni ih kasnije čuju tek na zajedničkom sastanku, stoga je nejasno kako je, odnosno od koga, zvuk iz VAR sobe ugledao svjetlo dana.

Spominju se i prijave, a ovo je svakako situacija o kojoj će se još pričati.

Radi se o razgovorima između sudaca tijekom utakmice Varaždina i Hajduka, a dvije su situacije ‘obrađene‘, mogući prekršaj na Marku Livaji prije gola Varaždina te poništeni gol Hajduku. Čuje se komunikacija glavnog suca Frana Jovića i VAR suca Ante Čuljka..
Croatel: Nije nam u interesu utjecati na regularnost natjecanja
"Smatramo da je nedopustivo da se snimke iz VAR sobe prosljeđuju bilo kome osim ovlaštenim stranama prema zaključenom ugovoru. Croatel snimke nije dostavio nikome pa tako ni navedenom portalu. Smatramo da nadležni trebaju utvrditi tko je i iz kojeg razloga navedenu snimku pustio. Croatel profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kojem slučaju nam nije u interesu utjecati na regularnost natjecanja", rekli su nam iz produkcijske kuće Croatel.

(sportskejutarnji.hr)

Učitaj još novosti