28. 02. 2024 - 08:28
NOVAK ĐOKOVIĆ SE OGLASIO: Godinama mu nisu dali da igra, sad...
907
Shares
NOVAK ĐOKOVIĆ SE OGLASIO: Godinama mu nisu dali da igra, sad je došao da sruši Federerov rekord

NOVAK ĐOKOVIĆ SE OGLASIO: Godinama mu nisu dali da igra, sad je došao da sruši Federerov rekord

28. 02. 2024 - 08:28
0
Shares

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković vraća se na Indijan Vels.
Novak Đoković čak pet godina nije igrao na jednom od svojih omiljenih turnira, pa nije ni čudo što jedva čeka da ponovo vidi publiku u Indijan Velsu. U društvu velikog rivala Rafaela Nadala otputovao je u SAD, iako turnir počinje tek šestog marta - što je izazvalo čuđenje Danila Medvedeva - a sada se iz Kalifornije oglasio o nastupu na turniru koji je osvajao čak pet puta.

Najbolji srpski sportista imao je poruku i za publiku u Americi, gdje prethodnih godina navijači nisu mogli često da ga gledaju zbog korona virusa i pravila oko vakcinacije. Sada su ukinute sve zabrane, pa Đoković može da nastupi na turniru za koji je istakao da mu jedan od omiljenih u kalendaru.

"Sada smo u 2024. godini, posljednji put sam igrao na Indijan Velsu 2019. godine. Prošlo je pet godina, predugo da se ne bude dio teniskog raja, jednog od bez sumnje najboljih turnira na svijetu. Ovo je vjerovatno omiljeni turnir mnogim igračima, uključujući i mene. Ne mogu da dočekam da dođem i igram ponovo pred nekim od najboljih navijača koje imamo", rekao je Novak Đoković, a kratak snimak sa njegovom porukom okačio je zvaničan profil prestižnog turnira koji se igra u Kaliforniji.
Đoković je uz Rodžera Federera rekorder na turniru u Kaliforniji, pošto su obojica po pet puta osvajali trofej.
"Prva titula na Indijan Velsu koju sam osvojio 2008. godine je bila jedna od najboljih titula u mojoj karijeri u tom trenutku. Imao sam sreće da osvojim turnir još četiri puta, da igram neke nevjerovatne mečeve u finalu, protiv Federera, Nadala, mnogih sjajnih tenisera. Radujem se povratku", dodao je Novak pred pohod na šestu titulu.

Podsjećamo, Novak Đoković je pre pet godina posljednji put igrao na prestižnom turniru u SAD. Takmičenje u Indijan Velsu nije održano 2020. godine zbog korone, a naredne tri godine srpski teniser nije mogao da stigne na takmičenje zbog rigoroznih pravila oko ulaska u Ameriku za nevakcinisane osobe. Zato će ovog proljeća imati priliku da se ponovo predstavi publici i osvoji nove bodove za ATP listu.

Novak Đoković će pokušati da napravi novu razliku na vrhu ljestvice i to baš na mjestu gdje je pet puta bio najbolji. Srpski sportista je svojevremeno trofeje na turniru u Indijan Velsu osvajao 2008, 2011, 2014, 2015. i 2016. godine. Ukoliko stigne do novog trofeja, srpski teniser će nadmašiti Rodžera Federera sa kojim trenutno dijeli rekord.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti