28. 02. 2024 - 23:03
TORCIDA "ODSJEKLA" GLAVU ŠEFU SUDIJSKE KOMISIJE! Navijači...
907
Shares
TORCIDA

TORCIDA "ODSJEKLA" GLAVU ŠEFU SUDIJSKE KOMISIJE! Navijači Hajduka PRIJETE poslije HAOSA u Hrvatskoj: Igra nije gotova, tek je počela!

28. 02. 2024 - 23:03
0
Shares

Velika bura podigla se u hravtskom fudbalu nakon utakmice tamošnjeg prvenstva između Varaždina i Hajduka iz Splita.

Meč je završen neriješeno 1:1,što je udaljilo Hajduk u borbi za titulom sa Dinamom i Rijekom.

Trenutno tri kluba vode borbu za titulu. Rijeka je prva sa 50 bodova, Hajduk je drugi sa bodom manje, a Dinamo treći sa 47 bodova i utakmicom manje od dva velika rivala.

Oglasio se šef sudijske komisije Bruno Marić koji je u sredu održao konferenciju za medije kako bi objasnio šta se događalo u komunikaciji između VAR sobe i glavnog sudije meča Varaždina i Hajduka Frana Jovića (1:1).

Sve to, jer je u javnost "procurio" snimak na kojem se, uz psovke, "većalo" zbog čega glavni sudija nije tražio asistenciju VAR-a nakon spornog duela Livaje i strijelca gola za domaće.

Gol je, na kraju, priznat.

Snimak komunikacije sudija i činjenica da je gol Varaždina priznat, izazvao je bijes navijača Hajduka, ali i splitskog kluba, pa je tako ranije danas predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, zatražio objašnjenje od Marića i njegove komisije.

U međuvremenu, oglasila se u navijačka grupa "Torcida".

"Skandalozan ste koktel neznanja, podlosti i kriminala na svim nivoima. Vi ste gnojni čir hrvatskog fudbala koji zaudara, ma koliko god se, sa medijskim poslušnicima, trudili ušminkati svoje nakazno lice. Danas ste, po ko zna koji put, uprkos svim dokazima, pokušali izmanipulirati i prevariti javnost, ali svaki vam je pokušaj uzaludan jer nas vaše igrice jačaju i bude vojsku koja će stati u obranu Hajduka i njegovih interesa. Igra nije gotova, igra je tek počela", objavila je Torcida.

Uz objavu stoji slika transparenta sa odsječenom glavom Bruna Marića.

Učitaj još novosti