29. 02. 2024 - 18:11
BORIS BEKER TAJNIM SPORAZUMOM KUPIO SLOBODU: Nekadašnji...
907
Shares
BORIS BEKER TAJNIM SPORAZUMOM KUPIO SLOBODU: Nekadašnji Novakov trener ostaje pod prismotrom, a i ima TOTALNO ČUDNE zabrane!

BORIS BEKER TAJNIM SPORAZUMOM KUPIO SLOBODU: Nekadašnji Novakov trener ostaje pod prismotrom, a i ima TOTALNO ČUDNE zabrane!

29. 02. 2024 - 18:11
0
Shares

Legendarni njemački teniser Boris Beker (56) nalazi se pred završetkom stečajnog postupka u Engleskoj.

Prema pisanju njemačkog lista Bild, Beker je sklopio tajni dogovor sa stečajnim upravnikom kako bi se proces bankrota završio i kako bi se oslobodio dugova.

Beker je bi "slobodu" trebao da plati oko 450.000 eura, ali bi ta sloboda bila uslovna. Do 2031. godine bi bio pod strogim finansijskim nadzorom koji podrazumijeva zabranu obavljanja funkcije direktora u Engleskoj, uzimanje kredita... Takođe, Bekeru je zabranjen ulazak u pojedine zemlje poput Sjedinjenih Američkih Država ili Australije.

3585642-profimedia0288944767-ff
FOTO: SPLASH NEWS / SPLASH / PROFIMEDIA

Šestostruki grend slem šampion i bivši trener Novaka Đokovića je u junu 2017. godine podnio zahtjev za bankrot u Engleskoj zbog duga od oko 60 miliona eura.

Konkretan povod je bio taj da nije uspeo da otplati dug od 3.5 miliona eura, koji je uzeo uz hipoteku na luksuznu nekretninu na Majorki.

Jedan dio njegovog bogatstva je otišao na troškove razvora od Barbare Beker, plaćanje školovanja djece i mondenski život, dok je drugi dio spiskao lošim poslovnim ulaganjima, prenosi Kurir.

Međutim, sudija Debora Tejlor ga je osudila na dvije i po godine zatvora zbog pronevere. Beker je po navodima optužnice sakrio imovinu i pozajmice vrijedne oko tri miliona eura kako bi izbjegao otplatu dugova.

Porota ga je proglasila krivim po četiri tačne optužnice za krđenje Akta insolventnosti, dok je oslobođen po 20 osnova.

Učitaj još novosti