01. 03. 2024 - 08:16
MIMO SVIJETA: Svi uvode VAR, samo ga oni ne žele
907
Shares
MIMO SVIJETA:  Svi uvode VAR, samo ga oni ne žele

MIMO SVIJETA: Svi uvode VAR, samo ga oni ne žele

01. 03. 2024 - 08:16
0
Shares

Dok se po Evropi u vodećim ligama polemiše oko pojedinih VAR odluka, a ni Srbija nije izuzetak, na sjeveru kontinenta traje borba protiv uvođenja VAR-a. Tačnije, u Švedskoj, gdje ni danas ne postoji želja da se utakmice pokriju ovim sistemom nadzora koji bi brinuo o većoj regularnosti takmičenja.

U fudbalskim krugovima u Švedskoj postoje oprečni stavovi oko toga da li bi VAR trebalo uvesti kao sredstvo pomoći na mečeve domaćeg šampionata.

Dok se neki klubovi i organizacije zalažu za uvođenje VAR-a, geteborški ogranak fudbalski organizacije (Savez regiona) oštro se protivi takvoj ideji.

Naime, na godišnjoj skupštini FS Geteborga, kao jednog od članova Švedskog fudbalskog saveza, odlučeno je da će tamošnji klubovi zauzeti stav protiv uvođenja VAR-a u elitni rang švedskog fudbala te da će klubovi biti konsultovani kada eventualni predlog za VAR stupi na snagu, prenosi Aftonbladet.

– Donijeli smo ovu odluku protiv VAR-a prije tri godine i to su mišljenje naši predstavnici ponovili u nekoliko navrata. Stoga želimo da Geteborški fudbalski savez zauzme stav protiv VAR-a – rekao je Povel Fagerstrem, novi trener prvoligaša Gaisa.

Na ovu temu se oglasio i predsjednik Fudbalskog kluba Geteborg Ričard Berkling.

– Rijetkost je da Eis, Gais i IFK Geteborg imaju isti stav oko jedne stvari… Ali to je pitanje toliko važno za prvoligaške klubove. VAR utiče na iskustvo publike, same utakmice i donosi velike troškove – jasan je on, a prenosi B92.

Učitaj još novosti