01. 03. 2024 - 12:33
I TO SMO DOČEKALI: Nogometni savez BiH čestitao 1. mart
907
Shares
I TO SMO DOČEKALI: Nogometni savez BiH čestitao 1. mart

I TO SMO DOČEKALI: Nogometni savez BiH čestitao 1. mart

01. 03. 2024 - 12:33
0
Shares

Fudbalski savez BiH nakon dvije godine ponovo je čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Dan nezavisnosti BiH ova organizacija je prestala čestitati nakon što je predsjedavanje preuzeo Vico Zeljković.

Prve godine govorilo se da se radi o individualnom propustu zaduženih uposlenika FS BiH, no nakon što se praksa ponovila bilo je jasno kako se radi o otklonu samog rukovodstva ove kuće od praznika demokratije na kojem je 1991. glasalo preko dva miliona stanovnika BiH, tačnije njih 63,7%.Čini se da su u FS BiH našli "srednje rješenje" pa iza čestitke ove godine ne stoji predsjednik Saveza Vico Zeljković, nego generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U ime Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, svim građankama i građanima naše države upućujem iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti. Adnan Džemidžić, generalni sekretar" stoji u kratkoj čestitci.

capture

Zanimljivo, protiv ovakve dvogodišnje prakse FS BiH nije se javno pobunio nijedan čelnik Izvršnog odbora iz bh. gradova u kojima se ovaj praznik uveliko prihvata i slavi.

Koliko je miješanje političkih stavova u naš nogomet opasno iz čisto sportske perspektive, najbolje je pokazao pokušaj dogovaranja utakmice sa Rusijom 2022. godine. Reprezentacija BiH se praktično od tada nalazi u novoj rezultatskoj krizi nakon paralelne smjene Ivajla Peteva, a sve posljedice ove odluke još nisu zaključene, piše Reprezentacija.

Učitaj još novosti