01. 03. 2024 - 15:31
Mnoge će iznenaditi ovlasti Zlatana Ibrahimovića u Milanu. “On...
907
Shares
Mnoge će iznenaditi ovlasti Zlatana Ibrahimovića u Milanu. “On je moj čovjek na terenu...

Mnoge će iznenaditi ovlasti Zlatana Ibrahimovića u Milanu. “On je moj čovjek na terenu..."

01. 03. 2024 - 15:31
0
Shares

Vlasnik Milana Gerry Cardinale pojavio se zajedno s izvršnim direktorom Rossonera i bivšim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem na Business of Football Summitu u Mayfairu.

Gazda italijanskog kluba je tom prilikom objasnio tačnu ulogu i odgovornosti legendarnog švedskog nogometaša bosanskohercegovačkog porijekla nakon što je u decembru imenovan za višeg savjetnikaIbrahimović se ponovo priključio Milanu u ulozi savjetnika neposredno prije Božića. Međutim, tačan opseg njegovih svakodnevnih obaveza nije uvijek bio sasvim jasan.

Cardinale je otkrio da je Ibrahimović zapravo njegov predstavnik, te da Šveđanin ima ovlasti usmjeravati osoblje kluba u Cardinaleovoj odsutnosti.

Također je uporedio Ibrahimovića s legendarnim košarkašem LeBronom Jamesom i glumcem Dwayneom Johnsonom, koji su sarađivali s direktorima njegove investicijske firme RedBird Capital u prošlosti.

“Ibrahimović je moj čovjek na terenu u Milanu. On ima autoritet da bude moj glas sa igračima, sa stručnim štabom...” rekao je američki biznismen, prenosi Calciomercato.com.

 

 

(raport.ba)

Učitaj još novosti