01. 03. 2024 - 18:51
PEP GUARDIOLA ODLAZI: Manchester City priprema spektakularnu...
907
Shares
PEP GUARDIOLA ODLAZI: Manchester City priprema spektakularnu zamjenu

PEP GUARDIOLA ODLAZI: Manchester City priprema spektakularnu zamjenu

01. 03. 2024 - 18:51
0
Shares

Pepu Guardioli ugovor s Manchester Cityjem ističe na ljeto 2025. godine odnosno na kraju iduće sezone. Manchester City već razmišlja o budućnosti i priprema spektakularno ime za zamjenu.
Zlatnim slovima će Pep Guardiola ostati upisan u historiju Manchester Cityja. Trener je to koji je prvi ovom timu donio tripletu, a ujedno i titulu Lige prvaka. Sve to prošle sezone.

Već dugo je na Etihadu i konačno je uspio da postigne taj cilj i City je i ove sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka. No, saradnji bi na ljeto 2025. godine trebao doći kraj.

Španskom treneru tada ističe ugovor s Građanima i on bi se trebao okrenuti drugim izazovima u karijeri. Manchester City već razmišlja o budućnosti i želja je najtraženiji trener današnjice.

Xabi Alonso preuzima Manchester City?
Nakon što su se u kontekst dovođenja Xabija Alonsa dovodili klubovi kao što su Bayern, Barcelona i Liverpool, sada se u cijeloj priči pojavljuje i Manchester City.

To bi moglo da bude korisno i za Bayer Leverkusen kojeg Alonso ove sezone vodi ka titulama u Bundesligi, DFB-Pokalu i Evropskoj ligi.

Naime, kako je odlazak Guardiole ovog ljeta isključen, Bayer Leverkusen bi tako zadržao Xabija Alonsa do kraja iduće sezone, a onda bi Španac otišao na Etihad.

Međutim, sve je to još uvijek "u zraku". Dosta toga se može promijeniti na ljeto kada se sezona završi, no ono što je jasno je da ćemo prije ili kasnija Xabija Alonsa gledati na klupi nekog još većeg kluba od Leverkusena.
Pep Guardiola preuzima reprezentaciju?
Naredna želja u trenerskoj karijeri 53-godišnjeg stručnjaka je reprezentacija. Vjerovatno bi to bila neka od najboljih evropskih ili južnoameričkih selekcija.
"Htio bih da pripremam reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo ili Evropsko prvenstvo. Volio bih, ali ne znam u kojoj zemlji. Ne znam ko bi me htio. Da radiš za reprezentaciju mora te neko htjeti, baš kao i u klubu", rekao je Guardiola prije nekoliko dana.

Učitaj još novosti