01. 03. 2024 - 19:50
ZBOG ''LOKALNOG PREKRŠAJA'' : Nizozemski fudbaler uhapšen u...
907
Shares
ZBOG ''LOKALNOG PREKRŠAJA'' : Nizozemski fudbaler uhapšen u Dubaiju, slijedi izručenje

ZBOG ''LOKALNOG PREKRŠAJA'' : Nizozemski fudbaler uhapšen u Dubaiju, slijedi izručenje

01. 03. 2024 - 19:50
0
Shares

Nizozemski fudbaler Quincy Promes uhapšen je u Dubaiju zbog "lokalnog prekršaja", dvije sedmice nakon što je u Holandiji osuđen na šest godina zatvora zbog šverca kokaina
"Provjerili smo medijske izvještaje o hapšenju Promesa (u četvrtak u Dubaiju). Uhapšen je zbog lokalnog prekršaja, a ne zbog holandskog slučaja", rekao je danas portparol holandskog tužilaštva za agenciju France Press.

Iz tužilaštva nisu htjeli da preciziraju da li će po međunarodnoj potjernici koja je raspisana tražiti izručenje Promesa. Međutim, nekoliko holandskih medija je navelo da su u toku razgovori između holandskih vlasti i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Strahujući da će biti uhapšen, Promes nije prisustvovao izricanju presude, a Rusija ga do sada nije izručila.

Kako javlja javni emiter NOS, pozivajući se na ruske medije, Promes je uhapšen u Dubaiju jer je pobjegao sa mjesta saobraćajne nesreće.

Fudbaler je bio u Dubaiju na trening kampu sa svojim klubom. Ostatak njegovog tima se vratio u Rusiju u četvrtak, ali je Promes uhapšen i odveden u policijsku stanicu, naveo je NOS.

Promes je osuđen jer je uz pomoć saučesnika odigrao "ključnu ulogu" u švercu 1.363 kilograma kokaina iz Brazila 2020. godine preko belgijske luke Antwerpen u Holandiju.

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti