02. 03. 2024 - 09:29
IMAJU JASAN STAV: U Leverkusenu objasnili Alonsu šta će se...
907
Shares
IMAJU JASAN STAV: U Leverkusenu objasnili Alonsu šta će se desiti ako izabere Liverpool, a šta ako to bude Bayern

IMAJU JASAN STAV: U Leverkusenu objasnili Alonsu šta će se desiti ako izabere Liverpool, a šta ako to bude Bayern

02. 03. 2024 - 09:29
0
Shares

Španski stručnjak Xabi Alonso pravo je otkriće ove sezone jer pravi sjajne stvari s Bayer Leverkusenom zbog čega je nekoliko evropskih velikana pokazalo interes za njega. U Leverkusenu se nadaju da će Alonso ostati trener i iduće sezone, no poručili su mu šta će uraditi ako dođe ponuda koju on ne može odbiti.
Leverkusen ove sezone igra fantastično i nalazi se na dobrom putu da nakon dugi niz godina ponovo postane prvak Njemačke.

Ovaj tim igra zaista nevjerovatno, a Xabi Alonso pokazao se kao pravo otkriće i osvježenje u trenerskom svijetu. Španac je krajem 2022. godine preuzeo Leverkusen i u potpunosti je preporodio ovu ekipu.

Naravno, sjajnim poslom skrenuo je pažnju i nekoliko evropskih velikana, a već neko vrijeme špekuliše se da su Liverpool i Bayern ozbiljno zainteresovani za španskog stručnjaka.
Alonso s Leverkusenom ima ugovor do ljeta 2025. godine i u ovom klubu se nadaju da će on ostati trener i iduće sezone i vjeruju da će se to desiti jer je jasno koliko se Španac ugodno osjeća u Bayeru.
Međutim, ono što im ne ide u prilog jeste činjenica da je Liverpool ozbiljno pokazao interes za Alonsa, a upravo su Redsi na listi klubova koje on želi da trenira u svojoj karijeri.

U Leverkusenu su svjesni kakav odnos imaju Alonso i Liverpool, a iako je on ugovorom vezan za njihov klub dali su mu obećanje šta će napraviti ukoliko dođe ponuda s Anfielda koju Španac ne bude mogao odbiti.
Navodno, čelnici Bayera obećali su mu da neće praviti problem i da će pristati na sporazumni raskid saradnje ukoliko Alonso odlučio da ide u Liverpool jer su svjesni da je to njegova velika želja.

Međutim, ukoliko se on dogovori s Bayernom onda neće biti toliko susretljivi jer je u pitanju direktni rival. Tada će Bavarci morati da plate obeštećenje između 15 i 25 miliona eura ukoliko žele da Alonso bude oslobođen ugovora s Apotekarima.

Učitaj još novosti