02. 03. 2024 - 10:13
NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Pep napušta City, na klupi ‘Građana’ će...
907
Shares
NIŠTA NEĆE BITI ISTO:  Pep napušta City, na klupi ‘Građana’ će ga zamijeniti najtraženiji trener ovog vremena

NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Pep napušta City, na klupi ‘Građana’ će ga zamijeniti najtraženiji trener ovog vremena

02. 03. 2024 - 10:13
0
Shares

Legendarnom španskom stručnjaku Pepu Guardioli ugovor sa Manchester Cityjem ističe na ljeto 2025. godine, odnosno po završetku naredne sezone.

Kristalno je jasno da će Guardiola zlatnim slovima ostati upisan u povijest kluba sa Etihada, obzirom da je to, između ostalog, trener koji je prvi ovom timu donio tripletu, a ujedno i Ligu prvaka. Sve to prethodne sezone.

Nije nemoguće da Španac već ovog ljeta spakuje kofere u Manchesteru, ali je vjerovatnije da će ispoštovati ugovor i odraditi još jednu takmičarsku godinu koja mu je ostala.

Navodno se čelnici aktuelnog šampiona Evrope i Engleske uveliko spremaju za život bez Pepa, ma koliko to zaista nezamislivo bilo. Kako navode tamošnji mediji, isplanirali su spektakularnu zamjenu.

Naime, Xabi Alonso je meta popularnih ‘Građana’, te je sve izglednije da će sunarodnjak sadašnjeg kormilara Cityja naslijediti legendu na poziciji šefa struke.

Alonso se prethodno povezivao i sa klubovima poput Liverpoola, Bayerna i Real Madrida. No, izgleda da bi mogao ostati u Leverkusenu sve dok Guardiola ne ode iz Manchestera, kako bi mogao preuzeti upravo ovu momčad i krenuti u novi izuzetan izazov.

(sportam.info)

Učitaj još novosti