02. 03. 2024 - 10:48
ROŽMAN NAJAVIO DERBI PROTIV ŽELJEZNIČARA: Uvijek pune tribine...
907
Shares
ROŽMAN NAJAVIO DERBI PROTIV ŽELJEZNIČARA: Uvijek pune tribine i puno emocija

ROŽMAN NAJAVIO DERBI PROTIV ŽELJEZNIČARA: Uvijek pune tribine i puno emocija

02. 03. 2024 - 10:48
0
Shares

Željezničar i Sarajevo u nedjelju 3. marta od 18:45 na Grbavici, odigrat će 151. vječiti sarajevski derbi u meču 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Prvo se trener Sarajava dotakao perioda posljednja dva meča, ligaškom protiv Zvijezde 09 i utakmice Kupa protiv Borca u Banjaluci.

“Vjerujte da igrači najviše vole utakmice, manje se trenira. Svi su spremni i dobiće šansu, a na igračima je da pokažu ko će igrati manje, a ko više. Sigurno da je bila dobra reakcije ekipe protiv Borca, a prije toga smo zaslužili više protiv Zvijezde. To nas je dosta poremetilo. Ekipa je trenirala na pravi način, što se tiče napada, imamo još dosta rezervi i svaka sljedeća utakmica je šansa da pokažemo kako možemo biti bolji”, naveo je Rožman.

Šef stručnog štaba Bordo tima, najavio je okršaj protiv najljućeg rivala, a Slovenac neće moći da računa na kapitena Marina Aničića zbog žutih kartona.

“Svi žele igrati ovu utakmicu, znamo šta derbi znači. Odlučit ćemo se na one za koje mislim da su najspremniji za ovu utakmicu. Igrači su zdravi, spremni i motivisani. Svaka sljedeća utakmica je šansa da se pokažemo u sve boljem svjetlu. Privilegija je za sve nas, da budemo dio ovog derbija, to je lijepa sportska priča. Uvijek pune tribine i puno emocija. Nije nikad nije bitno kada je ko gdje na tabeli. Vjerujem da će biti puno motiva i žara. Nadam se derbiju u kojem ćemo svi uživati. Nogomet će se igrati i u ponedjeljak, šta god da bude na derbiju”, zaključio je trener ekipe sa Koševa.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti