02. 03. 2024 - 13:56
LEGENDA IDE NA DUGOGODIŠNJU ROBIJU: Kazna može da postane još...
907
Shares
LEGENDA IDE NA DUGOGODIŠNJU ROBIJU: Kazna može da postane još gora, mora platiti vrtoglavu cifru žrtvi

LEGENDA IDE NA DUGOGODIŠNJU ROBIJU: Kazna može da postane još gora, mora platiti vrtoglavu cifru žrtvi

02. 03. 2024 - 13:56
0
Shares

Špansko tužilaštvo će uložiti žalbu na presudu Daniju Alvesu kako bi brazilski fudbaler dobio još jaču kaznu od četiri i po godine zatvora na koliko je osuđen zbog silovanja, piše "France-presse".

Izrečena kazna od četiri godine i šest mjeseci zatvora je mnogo manja od devet godina zatvora koliko je ranije tražilo tužilaštvo ako bude proglašen krivim. Advokati žrtve su tražili 12 godina zatvora.

Alves je 22. februara pred sudom u Barceloni osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog seksualnog napada na mladu ženu u noćnom klubu u Barceloni 31. decembra 2022. godine.

Sud je tada naložio Alvesu da žrtvi isplati 150.000 eura na ime odštete i naložio da bude pod nadzorom pet godina, te da ne smije da komunicira sa žrtvom niti da joj se približi.

Alves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman, dok je žena svjedočila da ju je Brazilac silovao u toaletu noćnog kluba u Barceloni.

U zatvoru je od 20. januara prošle godine. Sud je u više navrata odbio zahtjeve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva, uprkos tome što je predao pasoš i imao bi uređaj za praćenje. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u historiji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barcelonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspjeh ostvario je igrajući za Bracu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti