02. 03. 2024 - 15:26
NIŠTA OD UVOĐENJA PLAVOG KARTONA U NOGOMET: FIFA se potpuno...
907
Shares
NIŠTA OD UVOĐENJA PLAVOG KARTONA U NOGOMET: FIFA se potpuno protivi toj ideji

NIŠTA OD UVOĐENJA PLAVOG KARTONA U NOGOMET: FIFA se potpuno protivi toj ideji

02. 03. 2024 - 15:26
0
Shares

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA-e), Gianni Infantino, rekao je danas da u nogometu neće biti uveden plavi karton.

Naime, nedavno se podigla velika fama oko mogućeg uvođenja plavog kartona na nogometne terene, a isti je bio zamišljen tako da igrač koji ga dobije ide van terena na 10 minuta. Također, davao bi se zbog zlonamjernih prekršaja, te nepoštavanja igre ili protivnika.

“Da budem jasan, crveni karton dajem ideji za plave kartone. Neće biti upotrebe plavih kartona na elitnom nivou. To je nepostojeća tema za nas i FIFA se potpuno protivi plavim kartonima”, kazao je Infantino novinarima.

Protiv plavih kartona pobunili su se gotovo svi, od trenera i nogometaša pa do navijača. Infantino je dodao kako je FIFA zainteresovana saslušati sve prijedloge, ali da isto tako želi sačuvati tradiciju, nogomet i njegovu suštinu. Osim toga, prokomentarisao je i VAR.

“VAR nije toliko star. Mnogo je napredovao i tek će napredovati. Apsolutno vjerujem u koncept VAR-a, pa ne možete više zamisliti nogomet bez njega. Niko to ne može”, zaključio je prvi čovjek FIFA-e.

(sportam.info)

Učitaj još novosti