04. 03. 2024 - 16:25
Jedan od glavnih napadačkih aduta Italije propušta Euro u...
907
Shares
Jedan od glavnih napadačkih aduta Italije propušta Euro u Njemačkoj

Jedan od glavnih napadačkih aduta Italije propušta Euro u Njemačkoj

04. 03. 2024 - 16:25
0
Shares

Standardni talijanski nogometni reprezentativac Domenico Berardi morat će propustiti ovogodišnje Europsko prvenstvo u Njemačkoj, zbog puknuća Ahilove tetive koje mu je dijagnosticirano nakon što je u 60. minuti nedjeljnog dvoboja s Veronom morao napustiti teren.

“Pregledi su pokazali da Domenico Berardi pati od potpune rupture Ahilove tetive u desnoj nozi”, objavio je talijanski prvoligaš Sassuolo u priopćenju za javnost.

Za 29-godišnjeg napadača ovo je bila prva utakmica nakon što je više od mjesec dana proveo izvan travnjaka, zbog ozljede koljena.

Sassuolo je saopštio da će Berardi biti operisan u utorak, ne navodeći druge pojedinosti oko njegove ozljede ili procjene o tome kad bi se ovaj snalažljivi strijelac i odličan dodavač mogao vratiti na teren.

Domenico Berardi je bio jedna od glavnih napadačkih uzdanica novog talijanskog izbornika Luciana Spallettija, koji je nacionalnu momčad preuzeo u kolovozu prošle godine. Debitirao je u seniorskoj reprezentaciji u junu 2018. i ukupno skupio 28 nastupa u kojima je postigao osam pogodaka.

Bio je u sastavu reprezentacije koja je 2021. osvojila naslov europskog prvaka, a nastupio je u šest od sedam utakmica koje je Italija odigrala na tom prvenstvu.

Italijani su na Europskom prvenstvu u Njemačkoj smješteni u skupinu B zajedno s Hrvatskom, Španjolskom i Albanijom.

(N1)

Učitaj još novosti