14. 03. 2024 - 11:35
FUDBALSKI STARAC, MA KAKO DA NE! Lekcija od 30 sekundi i dokaz...
907
Shares
FUDBALSKI STARAC, MA KAKO DA NE! Lekcija od 30 sekundi i dokaz zašto je Modrić najbolji veznjak ikad

FUDBALSKI STARAC, MA KAKO DA NE! Lekcija od 30 sekundi i dokaz zašto je Modrić najbolji veznjak ikad

14. 03. 2024 - 11:35
0
Shares

Neki fudbaleri su bili toliko unikatni da jednostavno im je nemoguće pronaći nasljednika. S obzirom šta je sve postigao u karijeri i šta pokazuje u poznim igračkim godinama teško da će se više ikada ponoviti fudbaler sličan Luka Modriću.

Modrić ove sezone ne igra toliko često kako je očekivao, ali kada zaigra pokaže zašto je ako ne najbolji onda sigurno među najboljim veznjacima u historiji fudbalske igre.

Na posljednjem ligaškom meču Reala hrvatski veznjak je bio starter sa kapitenskom trakom. Bilo je to protiv Celte kada je Modrić pružio još jednu partiju u svom stilu te je dobio aplauze stadiona Bernabeua.

Jedan snimak sa tribina kultnog stadion je pokazatelj zašto je Hrvat jedinstven fudbaler i da jednostavno se više takav neće roditi. Video traje 30-ak sekundi i na njemu se mogu vidjeti sve karakteristike osvajača Zlatne lopte.Modrić je prvo kao pravi lider dao upute svojim igračima, zatim je do izražaja došla njegova upornost, ali i defanzivna odgovornost te je izbacivao loptu u aut.

Nivo koncentracije je bio i više nego visok, nije odustajao dok nije osvojio loptu, a kada je to uradio sjajnim potezom petom se riješio svog rivala i oslobodio lopte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mavis(@lm10lukita)

Ništa ovo možda ne bi bilo čudno da Modrić nema 38 godina. Iako to nema više potrebu raditi, Hrvat iz utakmice u utakmicu nastavlja da se dokazuje i svaki susret igra s maksimalnom odgovornošću.

Upravo ga je takav pristup i doveo do tolikih visina da ima reputaciju najboljeg veznjaka ikad, da je kapiten Real Madrida te da je osvojio Zlatnu loptu.

Modrić na visokom nivou igra duže od decenije što je nevjerovatan kontinuitet pogotovo u modernom fudbalu i zbog toga bivši Dinamovac s pravom može i treba biti uzor mnogim omladincima.

Učitaj još novosti