18. 03. 2024 - 19:02
Džeko, Livaković i svi Balkanci napuštaju Fenerbahce? Ali Koc...
907
Shares
Džeko, Livaković i svi Balkanci napuštaju Fenerbahce? Ali Koc donio radikalnu odluku:

Džeko, Livaković i svi Balkanci napuštaju Fenerbahce? Ali Koc donio radikalnu odluku: "Ako treba..."

18. 03. 2024 - 19:02
0
Shares

Balkanska kolonija u Fenerbahceu bi se mogla razići nakon samo jedne sezone. Kap je prelila čašu i predsjednik istanbulskog velikana je najavio revoluciju. Prvi radikalni potez je napravio već danas. 

Užasne slike poslao je turski fudbal u svijet. Nakon sjajnog derbija Trabzonspora i Fenerbahcea te pobjede gostiju sa 3:2 uslijedili se nemile scene i upad navijača na teren.

Dominik Livaković je dobio udarac u lice, dok je Bright Osayi-Samuel ispao apsolutni heroj jer se goloruk obračunao sa naoružanim i maskiranim navijačima Trabzonspora.

Dan nakon nemilih scena na obalama Crnog mora odlučio je da reaguje Ali Koc. Svojim izjavama presjednik Fenerbahcea je doveo u pitanje i ostanak najvećih zvijezda u timu.

Naime, Koc je podnio ostavku na poziciju predsjednika Udruženja turskih superligaša i kazao da ako treba Fenerbahce će krenuti iz najnižeg ranga takmičenja.

"Dao sam ostavku na poziciju presjednika Udruženja klubova. Od sada će Fenerbahce sam odlučivati o svojoj sudbini. Od danas prekidamo veze. Ako treba otići ćemo u niži rang", kazao je Koc te nastavio:

"Kada donesete ovakvu odluku izbacivanje u niži rang je odmah u opticaju. Bolje je umrijeti jedan dan, nego umirati svaki dan. Ako treba igrat ćemo sezonu i otići".

Ovakve izjave su možda i najveća prijetnja jednog predsjednika nekog turskog kluba posljednjih godina i odlazak u niži rang bi sigurno značio i napuštanje najboljih igrača.

Fenerbahce ove sezone vodi veliku borbu sa Galatasarayem za titulu prvaka, a možda su Koceve prijetnje samo stvaranje pritiska na FS Turske pred završnicu sigurno nikad uzbudljivije borbe za titulu.

Dosadašnji dio sezone u Turskoj obilježili su brojni sudijski previdi u korist Fenerbahcea i Galatasarya, posebno se tu ističu razni olako dosuđeni penali u presudnim momentima utakmica.

Podsjećanja radi, za Fenerbahce igra niz fudbalera sa "ex-yu" prostora. Tu su osim spomenutog Livakovića još Edin Džeko, Rade Krunić, Dušan Tadić i Miha Zajc.

Učitaj još novosti