22. 03. 2024 - 16:36
TEŠKO RAZDOBLJE: Đoković je na koljenima, Srbin ovako nešto ne...
907
Shares
TEŠKO RAZDOBLJE: Đoković je na koljenima, Srbin ovako nešto ne pamti

TEŠKO RAZDOBLJE: Đoković je na koljenima, Srbin ovako nešto ne pamti

22. 03. 2024 - 16:36
0
Shares

Novak Đoković je već neko vrijeme bez osvojenog turnira, nešto na što trofejni tenisač sigurno nije naviknut. Kad se tome pridoda nekoliko stvarno šokantnih poraza od puno niže rangiranih tenisača, mnogi počinju s nagađanjima o padu ili kraju karijere 36-godišnjeg Srbina, prenosi Slobodna Dalmacija.

Jedan takav tekst objavio je sada i poznati talijanski medij Gazzetta dello sport, u kojem se navodi da Đoković više nije onaj stari.

- Njegova rodbina je zabrinuta, nikad nije bilo ovako. Neobičan je nedostatak apetita ‘kanibala‘ koji se doima praznim. Možda zbog izostanka vječitih rivala Nadala i Federera, možda zbog vala mladih tenisača zbog kojih se u 37. godini osjeća kao riba na suhom. Činjenice govore same za sebe, Đoković više ne pobjeđuje - pišu Talijani, a nazivaju ga i ‘potpuno praznim i punim sumnji‘.
Talijani tu ne staju, pričaju i o Novakovoj budućnosti:

- Još uvijek nije jasno kakav mu je plan. Trenutačno trenira u Monte Carlu, što navodi na pretpostavku da će zaigrati na ovom Mastersu, no njemu bliski izvori tvrde da mu je motivacija niska. Fizički još uvijek nije na najboljoj razini, rezultati posljednjih mečeva nisu mu dopuštali da uđe u ritam, a ni psihički mu ne ide baš najbolje. Izrazi lica u prvim mjesecima godine jasno govore u kakvom je stanju.

Tekst je izazvao buru reakcija, pogotovo u Srbiji, u kojoj već otprije ne gledaju blagonaklono na Gazzettu dello sport zbog ranijih komentara o Đokoviću. Bilo kako bilo, Srbin je još uvijek prvi na ATP ljestvici, ali uskoro ga čekaju velike i važne odluke.

(sportskejutarnje.hr)

Učitaj još novosti